Verkopen

Nederlanders zijn kooplieden en handelaren. Al eeuwen lang veroveren wij nieuwe markten. En als er een markt wegvalt, dan vinden we altijd wel weer een nieuwe. Toen Rusland de grenzen sloot, verkochten we even later meer tuinbouwproducten aan Brazilië. Als de export naar Engeland mocht verminderen, dan vinden we wel weer een andere afzetmarkt. Op die handelsgeest kunnen we trots zijn!

Maar als we verlies kunnen voorkomen en meer kunnen exporteren, bijvoorbeeld naar Rusland, dan zijn we daar wel blij mee. Daarbij draait het niet alleen om goede producten en diensten, maar met name om stevige, gezonde en duurzame relaties! Daarom werd ik gevraagd door een internationale organisatie om voor een veertigtal Europese relaties op te treden, om de band met hen te verstevigen. E dat lukte! Met voor mij een fantastische bedankbrief van de CEO als gevolg. Dat is dankbaar werk!

De relatie tussen landen verstevigen? De relatie met uw (internationale) klanten, leveranciers of andere relaties verstevigen en continueren?

Bel mij even: 0653 313 147. Of mail mij: bjpvandermieden@pyramide.nl

Zie www.classicimprovisations.com.

Read more

Waar je ook komt – en zowel in leven, wonen als werken – is dat de cruciale vraag, die telkens weer terugkomt. En als we erover beginnen, dan ligt het meestal aan de ander, als het vertrouwen en de goede samenwerking er niet is. De ander begrijpt het niet, is niet te vertrouwen, gedraagt zich niet normaal, heeft een verborgen agenda, enz.

Maar als we eerlijk zijn, zoeken we eerst de oorzaak ervan bij onszelf. Hebben wij zelf wel goed gecommuniceerd? Reageerden we niet af? Projecteerden we niet onze eigen gevoelens en gedachten op de ander?

We kunnen  dan tot de conclusie komen, dat we beter hadden moeten luisteren naar de ander; naar wat er nu echt bedoeld werd en wat er achter de woorden werd gezegd. Maar hoe dan verder?

We komen pas tot vertrouwen en goede samenwerking, als we eerst luisteren naar onszelf! Naar onze eigen positieve en negatieve gedachten en gevoelens en de oorzaak daarvan. Daar zijn we niet zo goed in doorgaans, maar dat is gelukkig wel te leren.

Word daarom levensregisseur en leer te luisteren naar jezelf, de ander en het andere. Ontdek wie er luistert en hoe je meer positieve invloed krijgt. Ontvang concrete handvatten en nieuwe inzichten.

Heb jij een vraag over luisteren?Mail: bjpvandermieden@pyramide.nl

Read more

Begin 2011 ging het bedrijf van Will Robben, het Schijndelse Venrooy Cable Equipment, failliet. Het kostte hem heel veel geld en hij raakte zijn huis kwijt, maar mede dankzij de steun van zijn vrouw en kinderen herrees hij. Anders dan in de VS nu in Nederland met het etiket “failliet” op het voorhoofd. Maar hij heet niet voor niets Will Robben : Hij weet heel goed welke koers hij wil varen en kan net als een zeerob lang volhouden, diep gaan en goed gebruik maken van zijn sociale vaardigheden. Daardoor wist hij twee investeerders te vinden voor het opzetten van een uniek online-platform: FLOOW2.

Will Robben was zelf jarenlang actief in de productie van zwaar materieel. “Het viel mij op dat klanten steeds maar nieuwe aankopen deden terwijl hetzelfde materieel enkele kilometers verderop ongebruikt stond. Een verspilling van grondstoffen, maar vooral ook van geld van ondernemers. Zo ontstond het idee om vragers en aanbieders op een eenvoudige en toegankelijke wijze via internet met elkaar in contact te brengen.” Aldus Will Robben.

Hij was tot de ontdekking gekomen dat er wereldwijd 5000 miljard dollar aan zwaar materieel een groot deel van de tijd niet gebruikt wordt, terwijl andere bedrijven dat materieel heel goed zouden kunnen inzetten. Deskundigen bevestigden dat alles al in overvloed aanwezig is: soms echter op het verkeerde moment en vaak op de verkeerde plek. Met als gevolg dat er op dit moment op aarde tweemaal zoveel materieel staat dan nodig is om al het werk te doen. Ondertussen staan de marges van productiebedrijven in deze crisistijd onder druk en zijn de mogelijkheden om de kostprijs te drukken vrijwel uitgeput. Zowel de wetgever als het publiek eisen bovendien meer oog voor duurzaamheid, maar de initiatieven op dat gebied zijn vaak nog niet renderend. Innovator en ondernemer Will Robben vond het antwoord en ontwikkelde een internetplatform dat bedrijven helpt om hun kosten te drukken én tegelijk duurzamer te werken. Het platform brengt de bezitters van overtollig zwaar materieel samen met bedrijven die dat zwaar materieel nodig hebben. Om te beginnen in twee sectoren: de Bouw en de Agrarische sector. Eerst in Nederland, dan wereldwijd. Daarna volgen andere marktsectoren, totdat alle denkbare producten en diensten transparant en verhandelbaar gemaakt zijn.

Via het platform FLOOW2, een online bemiddelingsservice voor bedrijfsmaterieel, kunnen bedrijven materieel van graafmachines tot hijskranen en van dorsmaaiers tot tractoren, makkelijk en direct van elkaar huren en zo minder kosten maken.  En ze kunnen hun eigen materieel tijdelijk verhuren en dus meer rendement op hun geïnvesteerd vermogen behalen. Dat kan met of zonder bemanning.

FLOOW2 ging op 29 mei j.l. online. Bedrijven kunnen zich eenvoudig en gratis registreren en vervolgens hun aanbod op de site plaatsen, dan wel in de bestaande meldingen op zoek gaan. Het platform regelt verder ook bijkomende diensten zoals overeenkomsten, bemiddeling bij betalingen en beveiliging. Will Robben meldt een grote interesse in de markt: “Juist in deze moeilijke economische tijden moet iedereen op de kleintjes letten. We verwachten dan ook een toestroom van kleinere zaken zoals minigravers tot grote machines compleet met bemanning”. FLOOW2 werkt als motor van de duurzame economie aan een gezond evenwicht tussen Profit, Planet, Pleasure en People. Gebruikers kunnen hun kosten en het CO2-gebruik namelijk aanzienlijk verlagen, en tegelijk bijdragen aan verbondenheid en zelfredzaamheid.

Tal van vooraanstaande personen treden op als ambassadeur voor FLOOW2. Onder hen Prof. Dr. Herman Wijffels: “Beter benutten betekent minder grondstoffen en energie, minder CO2, minder roofbouw op onze aarde. FLOOW2 realiseert een intensievere levensduur van goederen die al bestaan. Zo stelt het platform ieder bedrijf in staat om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid.”.

Het motto van FLOOW2 spreekt mij zeer aan: “FLOOW2 verbindt. Iedereen wint.” Dat wordt gerealiseerd door lagere bedrijfskosten en duurzamer gebruik. Maar ook doordat FLOOW2 een bijdrage levert aan welvaart en welzijn en daardoor aan de kwaliteit van leven en het plezier van velen. Mede door de samenwerking met stevige partners is het makkelijk in gebruik en biedt het optimale garanties. Vertrouwen staat daarbij voorop. Vertrouwen leidt tot banden en verbondenheid tussen mensen, los van strakke structuren. Stap voor stap maakt FLOOW2 het leven van miljarden mensen, organisaties en bedrijven makkelijker en prettiger. De valse schaarste wordt doorgeprikt en werkelijke overvloed wordt zichtbaar en beschikbaar gemaakt. En FLOOW2 biedt nog meer mogelijkheden: Persoonlijke vrijheid en zelfbeschikking worden bevorderd omdat mensen onafhankelijk worden van andermans belangensystemen. Zo wordt onafhankelijkheid en vooruitgang gestimuleerd. Mensen staan voortaan aan het roer in plaats van structuren en gesloten systemen. Daardoor levert FLOOW2 een bijdrage aan een duurzamere en humanere wereld.

Will Robben laat zien hoe je van een faillissement kunt leren en hoe je door je missie, visie en passie te volgen en door gebruik te maken van je opgedane levens- en werkervaring tot een nieuwe onderneming kunt komen, waarbij hij niet alleen de crisis en zijn crisis benut, maar ook een duurzame bijdrage levert aan het oplossen daarvan. Een bemoedigend, inspirerend en stimulerend voorbeeld voor velen. Vandaar dat ik dit blog graag aan hem wijd. Chapeau Will en succes!

Contact: FLOOW2 International, Dhr Will Robben, CEO Tel. (+31) (0)6 1275 1559  Mail will.robben@floow2.com   Website http://www.floow2.nl

Read more

Het belang van luisteren wordt niet onderschat en men beseft ook wel dat het moeilijk is, maar velen denken vaak dat ze zelf goed kunnen luisteren. En dit ondanks het feit dat men erkent dat de communicatie vaak niet goed verloopt, doordat er slecht geluisterd wordt. Maar meestal wordt er dan toch naar de ander gewezen en vindt de betrokkene dat hij/zij best goed luistert. Hij/zij laat de anderen bijvoorbeeld meestal uitpraten en stelt open vragen en toont echt interesse in de ander. Maar:………”De ander luistert zelf niet en praat maar door. Sterker nog: Vult in wat ik zeg, komt meteen met een advies of oplossing en neemt niet de moeite te begrijpen wat ik bedoel. En laten we wel wezen, het is best moeilijk om duidelijk te maken wat je er precies over denk of wat je voelt.” Continue reading Werd er maar (naar mij) geluisterd!

Read more

Altijd aardig natuurlijk als je een interview krijgt. Ditmaal op IKKI. Geniet ervan en zal ik onder de eerste tien serieuze verwijzers naar een opdracht mijn boek verloten? Heb je dat al? Geen nood, ik zorg voor een passend ander geschenk. Zie: https://www.ikki.nl/groepen/Onderneem/1019-maak_het_onbespreekbare_bespreekbaar_

Reacties op het interview zijn uiteraard welkom. Met dank aan Chris Stapper.

Read more

Kleindochter Laura is nu bijna negen maanden op deze wereld. Het roept in deze tijd de vraag op: “Kan een kind de was doen?” Wat de wereldproblemen betreft niet, zouden we zeggen, maar toch: Als we eens goed kijken naar de openheid, spontaniteit, kwetsbare ontvankelijkheid en de vrolijkheid waarmee kleine kinderen zich in deze wereld manifesteren en zich aan ons presenteren, dan zijn zij een voorbeeld voor ons en een aanwijzing:”Zo kun je ook zijn”. Bedankt lieve en vrolijke Laura en al die andere kinderen!

Laura helpt met de was

Laura helpt met de was

Wees er zelf opgeruimd bij!

Wees er zelf opgeruimd bij!

Read more

Gemeenten in de stedendriehoek gaan, in samenwerking met de Kamer van Koophandel, mensen die een eigen bedrijf willen beginnen, of daar een tijdje geleden mee begonnen zijn, begeleiding bieden. Er zijn meerdere, landelijke initiatieven geweest door diverse organisaties, maar in 2008 kwamen de initiatieven, door gebrek aan belangstelling bij de starters, niet van de grond. Wellicht dat zij in deze recessie beter beseffen hoe belangrijk het is om goed beslagen ten ijs te komen en welke voordelen zij kunnen halen uit de ervaringen van door de wol geverfde ondernemers. Het is goed om te weten dat PYRAMIDE landelijk workshops aanbiedt. Met zeventien jaar ervaring als ondernemer weet ik van wanten. Het doel van de workshop is inzichten en handvatten te geven aan startende ondernemers in het perspectief van leven, wonen en werken. En ze doen realiseren wat de wederzijdse invloed is tussen hun persoonlijke doelstellingen en hun directe omgeving. Dat zijn aspecten die nogal eens over het hoofd worden gezien, waardoor het al snel mis kan gaan en helaas vaak ook misgaat.

De workshop “Professioneel ondernemen voor starters” bestaat uit twee dagdelen met een terugkombijeenkomst na ca. zes tot acht weken. In de tussenperiode heeft men via telefoon of per e-mail contact met mij, over de geboden inzichten en oefeningen en de ervaring daarmee in de praktijk. Ik houd een korte inleiding over bepaalde thema’s, de deelnemers brengen hun eigen casuïstiek en vragen in, er wordt geoefend en er is sprake van onderlinge uitwisseling. Aandacht wordt besteed aan: De ondernemer en het ondernemingsplan / Privé en werk / Persoonlijke Public Relations / Het genereren van opzet / Valkuilen en kansen. Op de terugkombijeenkomst wordt de in de tussenliggende periode verkregen informatie anoniem meegenomen en een en ander aangescherpt en verdiept. De groepsgrootte is maximaal 12 deelnemers. Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen via telefoonnummer 055 5 22 39 26, of het mobiele nummer: 06 53 31 31 47. In plaats van of aanvullend op de workshop is ook individuele begeleiding mogelijk.

Read more

Wat is verkopen eigenlijk? We weten allemaal dat een opdracht je gegund moet worden. We gebruiken dat dan in de betekenis van iemand iets schenken, welwillend iemand iets toestaan en specifieker nog dat je de opdracht toegewezen krijgt. Om een opdracht gegund te krijgen dient aan een zestal voorwaarden te zijn voldaan: Allereerst is er de eerste indruk van VERtrouwen. Als de eerste indruk geen vertrouwen wekt kun je het schudden, of wordt het een moeizaam proces. Dat begint al bij het eerste telefonisch contact. De tweede voorwaarde om een opdracht gegund te krijgen is dat er een Klik is. Het woord klik begint met de letters k en l, die tevens de eerste twee letters zijn van het woord klant. Dan pas “ik”. De klik ontstaat als jij de ander op de eerste plaats stelt en iets geeft waar de ander zich goed bij voelt.

De derde voorwaarde is Openheid. Als je wilt dat een opdracht je gegund wordt wees dan open en creëer een sfeer en klimaat waardoor de ander zich ook opent voor jou. De vierde voorwaarde is dat vraag en aanbod bij elkaar moeten Passen. Het tijdstip, de dienst of het product zelf, de kwaliteit en de prijs ervan moeten allemaal passend zijn voor de ander. De vijfde voorwaarde is dat het beide partijen Energie geeft. Met name degene die jou de opdracht gunt doet dat, omdat hij/zij energie krijgt van jouw voorstel, zich goed voelt of gaat voelen, doordat jij de ander de gewenste oplossing biedt. De zesde voorwaarde is dat de ander er van op aankan dat de Nazorg goed is. De ander vertrouwt erop dat jij de in het gesprek gemaakte afspraken nakomt en je de dienst of het product en de service en kwaliteit levert die je de ander hebt beloofd. Verkopen is dus een kwestie van Vertrouwen, de klik, openheid, energie geven, zorgen voor een passende oplossing en goede nazorg door het nakomen van afspraken, evaluatie en service.

Het lijkt wellicht vreemd, maar eigenlijk is de inkoper van een organisatie op zijn/haar beurt ook een verkoper. De inkoper verkoopt als het goed is de organisatie naar de leverancier. Voor duurzame en optimale relaties gaat het verkopen in bovengenoemde betekenis ook voor de goede inkoper op. Dat staat haaks op het najagen van korte termijn successen door leveranciers “uit te kleden” en zo min mogelijk te gunnen. Vaak is op korte termijn goedkoop op lange termijn duurkoop. Een goede inkoper weet dat. Als je op gesprek gaat, wens beide partijen dan een goede verkoop toe.

Dit artikel is een vervolg op het artikel “Het alerte gesprek” van 03 december j.l. bij Ondernemerschap.

Read more