Doorzetter en visionair ondernemer Will Robben laat zien hoe je duurzaam onderneemt.

Begin 2011 ging het bedrijf van Will Robben, het Schijndelse Venrooy Cable Equipment, failliet. Het kostte hem heel veel geld en hij raakte zijn huis kwijt, maar mede dankzij de steun van zijn vrouw en kinderen herrees hij. Anders dan in de VS nu in Nederland met het etiket “failliet” op het voorhoofd. Maar hij heet niet voor niets Will Robben : Hij weet heel goed welke koers hij wil varen en kan net als een zeerob lang volhouden, diep gaan en goed gebruik maken van zijn sociale vaardigheden. Daardoor wist hij twee investeerders te vinden voor het opzetten van een uniek online-platform: FLOOW2.

Will Robben was zelf jarenlang actief in de productie van zwaar materieel. “Het viel mij op dat klanten steeds maar nieuwe aankopen deden terwijl hetzelfde materieel enkele kilometers verderop ongebruikt stond. Een verspilling van grondstoffen, maar vooral ook van geld van ondernemers. Zo ontstond het idee om vragers en aanbieders op een eenvoudige en toegankelijke wijze via internet met elkaar in contact te brengen.” Aldus Will Robben.

Hij was tot de ontdekking gekomen dat er wereldwijd 5000 miljard dollar aan zwaar materieel een groot deel van de tijd niet gebruikt wordt, terwijl andere bedrijven dat materieel heel goed zouden kunnen inzetten. Deskundigen bevestigden dat alles al in overvloed aanwezig is: soms echter op het verkeerde moment en vaak op de verkeerde plek. Met als gevolg dat er op dit moment op aarde tweemaal zoveel materieel staat dan nodig is om al het werk te doen. Ondertussen staan de marges van productiebedrijven in deze crisistijd onder druk en zijn de mogelijkheden om de kostprijs te drukken vrijwel uitgeput. Zowel de wetgever als het publiek eisen bovendien meer oog voor duurzaamheid, maar de initiatieven op dat gebied zijn vaak nog niet renderend. Innovator en ondernemer Will Robben vond het antwoord en ontwikkelde een internetplatform dat bedrijven helpt om hun kosten te drukken én tegelijk duurzamer te werken. Het platform brengt de bezitters van overtollig zwaar materieel samen met bedrijven die dat zwaar materieel nodig hebben. Om te beginnen in twee sectoren: de Bouw en de Agrarische sector. Eerst in Nederland, dan wereldwijd. Daarna volgen andere marktsectoren, totdat alle denkbare producten en diensten transparant en verhandelbaar gemaakt zijn.

Via het platform FLOOW2, een online bemiddelingsservice voor bedrijfsmaterieel, kunnen bedrijven materieel van graafmachines tot hijskranen en van dorsmaaiers tot tractoren, makkelijk en direct van elkaar huren en zo minder kosten maken.  En ze kunnen hun eigen materieel tijdelijk verhuren en dus meer rendement op hun geïnvesteerd vermogen behalen. Dat kan met of zonder bemanning.

FLOOW2 ging op 29 mei j.l. online. Bedrijven kunnen zich eenvoudig en gratis registreren en vervolgens hun aanbod op de site plaatsen, dan wel in de bestaande meldingen op zoek gaan. Het platform regelt verder ook bijkomende diensten zoals overeenkomsten, bemiddeling bij betalingen en beveiliging. Will Robben meldt een grote interesse in de markt: “Juist in deze moeilijke economische tijden moet iedereen op de kleintjes letten. We verwachten dan ook een toestroom van kleinere zaken zoals minigravers tot grote machines compleet met bemanning”. FLOOW2 werkt als motor van de duurzame economie aan een gezond evenwicht tussen Profit, Planet, Pleasure en People. Gebruikers kunnen hun kosten en het CO2-gebruik namelijk aanzienlijk verlagen, en tegelijk bijdragen aan verbondenheid en zelfredzaamheid.

Tal van vooraanstaande personen treden op als ambassadeur voor FLOOW2. Onder hen Prof. Dr. Herman Wijffels: “Beter benutten betekent minder grondstoffen en energie, minder CO2, minder roofbouw op onze aarde. FLOOW2 realiseert een intensievere levensduur van goederen die al bestaan. Zo stelt het platform ieder bedrijf in staat om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid.”.

Het motto van FLOOW2 spreekt mij zeer aan: “FLOOW2 verbindt. Iedereen wint.” Dat wordt gerealiseerd door lagere bedrijfskosten en duurzamer gebruik. Maar ook doordat FLOOW2 een bijdrage levert aan welvaart en welzijn en daardoor aan de kwaliteit van leven en het plezier van velen. Mede door de samenwerking met stevige partners is het makkelijk in gebruik en biedt het optimale garanties. Vertrouwen staat daarbij voorop. Vertrouwen leidt tot banden en verbondenheid tussen mensen, los van strakke structuren. Stap voor stap maakt FLOOW2 het leven van miljarden mensen, organisaties en bedrijven makkelijker en prettiger. De valse schaarste wordt doorgeprikt en werkelijke overvloed wordt zichtbaar en beschikbaar gemaakt. En FLOOW2 biedt nog meer mogelijkheden: Persoonlijke vrijheid en zelfbeschikking worden bevorderd omdat mensen onafhankelijk worden van andermans belangensystemen. Zo wordt onafhankelijkheid en vooruitgang gestimuleerd. Mensen staan voortaan aan het roer in plaats van structuren en gesloten systemen. Daardoor levert FLOOW2 een bijdrage aan een duurzamere en humanere wereld.

Will Robben laat zien hoe je van een faillissement kunt leren en hoe je door je missie, visie en passie te volgen en door gebruik te maken van je opgedane levens- en werkervaring tot een nieuwe onderneming kunt komen, waarbij hij niet alleen de crisis en zijn crisis benut, maar ook een duurzame bijdrage levert aan het oplossen daarvan. Een bemoedigend, inspirerend en stimulerend voorbeeld voor velen. Vandaar dat ik dit blog graag aan hem wijd. Chapeau Will en succes!

Contact: FLOOW2 International, Dhr Will Robben, CEO Tel. (+31) (0)6 1275 1559  Mail will.robben@floow2.com   Website http://www.floow2.nl

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.