HOE KOM JE TOT VERTROUWEN EN GOEDE SAMENWERKING?

Waar je ook komt – en zowel in leven, wonen als werken – is dat de cruciale vraag, die telkens weer terugkomt. En als we erover beginnen, dan ligt het meestal aan de ander, als het vertrouwen en de goede samenwerking er niet is. De ander begrijpt het niet, is niet te vertrouwen, gedraagt zich niet normaal, heeft een verborgen agenda, enz.

Maar als we eerlijk zijn, zoeken we eerst de oorzaak ervan bij onszelf. Hebben wij zelf wel goed gecommuniceerd? Reageerden we niet af? Projecteerden we niet onze eigen gevoelens en gedachten op de ander?

We kunnen  dan tot de conclusie komen, dat we beter hadden moeten luisteren naar de ander; naar wat er nu echt bedoeld werd en wat er achter de woorden werd gezegd. Maar hoe dan verder?

We komen pas tot vertrouwen en goede samenwerking, als we eerst luisteren naar onszelf! Naar onze eigen positieve en negatieve gedachten en gevoelens en de oorzaak daarvan. Daar zijn we niet zo goed in doorgaans, maar dat is gelukkig wel te leren.

Word daarom levensregisseur en leer te luisteren naar jezelf, de ander en het andere. Ontdek wie er luistert en hoe je meer positieve invloed krijgt. Ontvang concrete handvatten en nieuwe inzichten.

Heb jij een vraag over luisteren?Mail: bjpvandermieden@pyramide.nl

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.