DE BETEKENIS VAN MUZIEK, O.A. IN DE LAATSTE LEVENSFASE.

Ik ontving een kaartje van haar: “Graag wil ik je bedanken voor je mooie CD, die mij heel goed doet. Troostend en inspirerend.” Een paar maanden daarna is ze overleden. Haar man vertelde mij later, dat zij tot een week voor haar overlijden de CD beluisterd had. Onlangs speelde ik voor iemand die in diens laatste levensfase is. Met dezelfde reactie.

Muziek werkt helend en niets komt in dieper contact met de ziel. Ook als het brein beschadigd is. De ziel is nog intact.

Ik improviseer al van kind af aan klassiek op de piano. Het heeft mijzelf altijd geholpen en doet dat nog steeds, maar op mijn twintigste ontdekte ik dat anderen er ook baat bij hadden. Later, toen ik met mijn bureau Pyramide startte, bleek het ook voor kleine en grote groepen te werken, in en voor profit en non-profit organisaties. En begin dit jaar kwam een wens uit: Meer kunnen betekenen voor mensen in de Zorgsector, waaronder mensen met dementie. Een paar geslaagde optredens leidde tot een nieuw project. Ik hoop dat je het wilt steunen, zodat ik in 2019 meer optredens kan verzorgen, bv. in ziekenhuizen, revalidatiecentra, zorginstellingen, enz.

https://www.doneerdoel.nl/actie/1110/optredens-voor-mensen-met-dementie-met-klassieke-pianoimprovisaties

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.