Persbericht: Zondagmiddag 27 mei, Uniek benefietconcert in de schaapskooi in Haaksbergen.

 

In de Week van de Amateurkunst (26 mei t/m 3 juni) zit er muziek in het Horstervennehoes. Bert-Jan van der Mieden (vleugel), Niels Ottink (klassieke gitaar) en het zangduo J@M verzorgen een eenmalig benefietconcert op deze unieke locatie. De opbrengst gaat naar de schaapskudde.

Initiatiefnemer is Bert-Jan van der Mieden uit Apeldoorn. Hij is betrokken bij de stichting Han Bevan, de hoofdsponsor van de schaapskooi. In de vorm van een benefietconcert wil hij iets extra’s doen voor de schaapskudde. Daarbij heeft hij muzikale versterking gekregen uit Haaksbergen zelf. Het publiek krijgt een optreden van ruim een uur voorgeschoteld. Van der Mieden trapt af met klassieke improvisaties op de vleugel. Het volgende muziekblok staat Niels Ottink op het podium en laat het publiek genieten van zijn ingetogen virtuoze gitaarspel. Het concert wordt afgesloten door J@M, ofwel Joop Weeink en Marcel Zaat. Tweestemmig brengen ze een gevarieerd repertoire, van licht klassiek tot pop ten gehore in de schaapskooi. Alle ingrediënten voor een even heerlijke als bijzondere muzikale middag zijn dus voorhanden! Na afloop is er een gezellige nazit. Ook een deel van de kudde is erbij. Niet in de keurig opgepoetste kooi, maar in een naastgelegen weiland. En uiteraard zijn de herders van de partij.

Het (benefiet)concert in de kooi (Schapendrift 11 te Haaksbergen) wordt gehouden op zondag 27 mei, aanvang 14:30 uur. De entree bedraagt 10 euro, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn nu al te koop bij VVV Haaksbergen, Jumbo supermarkt, Schoen- & sleutelservice Van der Kuil en theater De Kappen.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.