MOEDERDAG: KEUZESTRESS? Een paar handige Regietips:

 

Tel je zegeningen als er geen probleem is om naar je (schoon)moeder te gaan. Er zijn echter mensen die met een zucht van verlichting op het werk verschijnen. Velen hebben meerdere (stief)moeders en/of schoonmoeders. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar gedonder ligt in een klein hoekje. Een paar handige Regietips zijn dan welkom. Voorkomen is immers beter dan (niet meer kunnen) genezen!

  • Maak een goede afspraak voor dit jaar en voorlopig voor volgend jaar met je partner en kinderen
  • Inventariseer ieders wensen en houd daar zoveel mogelijk rekening mee
  • Je kunt het niet iedereen naar de zin maken, maar stel daar iets positiefs tegenover
  • Ga je met tegenzin, houd je dan in. Zoek positieve afleiding tijdens het bezoek. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar niet alleen zwijgen is goud, maar negeren soms ook
  • Denk aan leuke dingen en wees naar iedereen toe zo aardig mogelijk. Zie de mens, met diens eigen achtergrond en ook diens positieve eigenschappen.

Deze tips zijn niet bedoeld om problemen en irritant gedrag van anderen te ontkennen, maar om ze te herkennen en te erkennen, en ze vervolgens voor deze Moederdag even te parkeren. Laat het “dossier” in de kast.

En als je het dan maandag weer overleefd hebt, of heb je vragen, stuur me dan een mailtje, of bel mij even. Dan maken we een PersoonlijkRegiePlan. Dat gaat je ook helpen voor de vakanties, verjaardagen en de nog komende Feestdagen. Floreer ook door regie: bjpvandermieden@pyramide.nl/ 0653 313 147.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.