TE HOOG (ZIEKTE)VERZUIM LATEN VOORTBESTAAN. WAAROM?

Het verbaast mij telkens opnieuw, dat organisaties een te hoog (ziekte)verzuim laten voortbestaan. En daarbij hoor ik regelmatig dat het medewerkers-tevredenheidsonderzoek een prima resultaat laat zien. Ook over het management is men tevreden. Maar als je dan mensen spreekt, blijken de gewenste antwoorden te zijn gegeven en is er onderhuids veel meer aan de hand. Zullen we er maar niet omheen draaien:

De oorzaak dat men e.e.a. onder de oppervlakte houdt en laat voortbestaan is angst en onzekerheid. Men durft het niet kenbaar te maken, of voelt zich machteloos. “Het helpt toch niet”. Dit speelt van hoog tot laag in de organisatie. Men heeft de grip niet, maar is tegelijkertijd bang de grip te verliezen. Terwijl er op meerdere fronten zoveel winst is te behalen.

Sinds 1992 help ik organisaties, teams en individuen om de regie steviger ter hand te nemen. Zowel in leven, wonen als werken. Met als resultaat dat problemen in de werk- en de privé-sfeer worden opgepakt en opgelost. De organisatie- en teamdoelstellingen en de individuele doelstellingen worden optimaal op elkaar afgestemd. Met als gevolg dat men helemaal niet meer wil verzuimen. En het onbespreekbare is bespreekbaar!

Wil jij dat ook? bjpvandermieden@pyramide.nl

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.