GELUK IN DE BOARDROOM!

De media staan er vol mee: Gelukkige werknemers, daar gaat het om! Menig werkgever denkt – en nog terecht ook – : Gelukkig zijn is een privé-aangelegenheid. Waarbij zij, net als ieder weldenkend mens, best snappen dat een tevreden, gelukkige werknemer beter functioneert.

In de afgelopen 25 jaar heeft Pyramide zich uiteraard ook gericht op de werknemers, zowel individueel als in teamverband, maar we begeleid(d)en ook ondernemers, bestuurders, toezichthouders, directieleden, managers en staffunctionarissen. En dan is een ding glashelder: Als zij niet goed in hun vel zitten en niet optimaal de regie in handen hebben, dan werkt het niet. Dan zijn die tevredenheidsonderzoeken behoorlijk nietszeggend,  zinloos en geldverspilling. Dat blijkt telkens weer.

Dus laten we eerst eens definiëren wat de leiding en het management onder geluk verstaat. En wanneer zij gelukkig en tevreden zijn en optimaal functioneren. Vervolgens gaan we dat realiseren.

En dan ontstaat de wakkere organisatie: Leiders en managers stralen geluk, vertrouwen, verbondenheid en vitaliteit uit. Zij faciliteren dat de medewerkers ook de regie pakken. En de organisatiedoelstellingen en de individuele doelstellingen worden optimaal op elkaar afgestemd. Dan krijgt geluk inhoud!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.