DE BELANGRIJKSTE VRAAG, MAAR DIE (OOK IN ORGANISATIES) NIET GESTELD WORDT!

 We vragen het weleens aan elkaar:”Hoe is het met je”? Bijna altijd is het antwoord:”Goed”. Want we zouden wellicht ook schrikken als de ander een ander antwoord gaf en zou vertellen dat het niet zo goed ging. Dat is kwetsbaar.

Maar wie stelt die vraag eigenlijk en aan wie?  Doen we dat vanuit onze schijnpersoonlijkheid en richten we ons op die van de ander? Of doen we dat vanuit ons Zelf en gericht op het Zelf van de ander? Anders gezegd: Communiceren we met elkaar vanuit ons ego, of communiceren we met elkaar op ziels-niveau!? 

We zouden vreemd opkijken als we vragen:”Hoe is het met jouw ziel?” Of:”Hoe is het met het realiseren van jouw zielsverlangens?” Terwijl we wel weten dat het, ook in organisaties, gaat om onze bezieling. En we het hebben over passie. 

Hoe we het ook naar elkaar toe communiceren, zou het niet een goed idee zijn om veel meer met elkaar op ziels-niveau te communiceren. De ander in de ogen te kijken en daar het licht in te zien, achter het masker. En van binnenuit met elkaar samen te werken! 

Wilt u het eens ervaren? Zie https://lnkd.in/ePx_79c

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.