Open brief aan het Kabinet en de leden van de Tweede Kamer en oproep aan de kiezer

“Ieder mens is van innerlijke adel en adeldom verplicht!”

Met droefheid heb ik kennisgenomen van de Troonrede en met ontzetting en diepe treurnis heb ik via het Journaal en het programma Nieuwsuur de informatie tot mij genomen over uw debat daarover. De Troonrede en het debat daarna waren beide een beschamende schijnvertoning van zelfvoldaanheid en kortzichtigheid, uitsluitend gericht op eigenbelang en partijbelang. U denkt althans dat u uzelf en uw partij daarmee dient, maar ik hoop dat de verkiezingen zullen uitwijzen dat u daarin volstrekt voorbijgaat aan de wijsheid van de kiezer. Wat wij o.a. konden waarnemen was onderling pestgedrag, dat u notabene in de maatschappij wilt terugdringen. Zowel de linkse als de rechtse partijen gunden elkaar het licht in de ogen niet. Terecht neemt men afstand van de PVV, maar hypocrisie is u niet vreemd. Diverse politici verwijten de PVV dat die destijds bij het altaar wegliep, maar daarbij wordt verhuld, dat men er alles aan gelegen was om samen met de PVV in het huwelijk te treden. Met oneliners en deuren op een kier verbloemt u niet dat u programmatisch veelal op dezelfde lijn zit. God zij dank werd ons land dat huwelijk bespaard, ondanks uw (machts-)wellust. De oproep om onze waarden en normen hoog te houden wordt gedaan terwijl u ze zelf collectief te grabbel gooit. De voorgeprogrammeerde woordkeus van de premier in een tv-programma is als degene die na een pleidooi tegen het roken zelf een sigaret opsteekt. U bent de weg kwijt m.b.t. waarden en normen en respect voor de burgers, maar u snapt dit waarschijnlijk niet. Ik leg het u uit.

Als burgers, kiezers en belastingbetalers worden wij geconfronteerd met een troonrede en een debat waaruit uw blindheid en doofheid blijkt voor waar het wérkelijk om gaat. U luistert alleen naar uw schijn-ik en niet naar u Zelf, niet naar de ander en niet naar het andere. U spreekt terecht schande over de handelwijze van de president van Turkije, maar u heeft er wel een beschamend, en mensen- en kinderrechten schendend, pact mee gesloten. Fraai uitgedost luistert u naar de Troonrede, waarin o.a. het woord Voedselbank niet genoemd werd. En dit zijn slechts een paar voorbeelden van hoe u uw verantwoordelijkheid als Kabinet en Tweede Kamer niet neemt. Nederland heeft dringend behoefte aan leiders, managers en politici die zich kwetsbaar durven op te stellen en hun ongelijk willen erkennen.

U maakt van de Nederlandse politiek een marionettenvoorstelling in handen van het populisme. U doet het verworden tot een aftreksel van het verwerpelijke Clintonisme en Trumpisme. U maakt beloftes niet waar, vertelt niet de (hele) waarheid en trakteert ons op ego-en partijgeneuzel. U denkt dat kiezers dom en onwetend zijn. Politici begint u nu eindelijk eens een keer te luisteren! Zorg dat de voedselbanken verdwijnen, stop met de onnodige afbraak van het milieu, stop met het schenden van de mensen- en kinderrechten en stop met de bureaucratie in de Zorg. Om slechts een aantal zaken te benoemen, die geen enkel weldenkend en beschaafd mens wil. Kijk niet weg van de echte problemen. Wordt u nu eens bewust van de eenheid in verscheidenheid die wij zijn. Stop met het acteren en reageren vanuit uw schijn-ik. U mag best achter uw eigen partij staan en diens belang behartigen, maar doe dat niet, zoals nu, ten koste van het landsbelang. Ga vanuit een gemeenschappelijke missie en visie voor eenheid in verscheidenheid en dien vandaaruit het landsbelang. Stop met het onteren en ontzielen van het socialisme en liberalisme!

En, beste lezer, er is hoop, want luisteren naar onszelf, de ander en het andere is te leren, waardoor we de regie stevig ter hand kunnen nemen in leven, wonen en werken. Ik laat u dat graag ervaren.

Medeburgers, kom in het geweer tegen het wangedrag van deze politici. Misschien moeten we massaal gaan stemmen, maar dan een ongeldige stem uitbrengen. Dat is natuurlijk een onzinnige actie, maar het zou wel een signaal afgeven naar Den Haag. Maar laten we eerst met deze open brief een stevig signaal afgeven. Verspreidt deze brief s.v.p. in uw netwerk en deel hem op de sociale media. #luisternueens

Jhr. Bert-Jan Peter van der Mieden.

(Organisatie-, levens- en stadsregisseur)

bjpvandermieden@pyramide.nl /  Tel: 055 – 522 39 26.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.