DOOR TE LUISTEREN KOM JE TOT VERTROUWEN

“We vertrouwen elkaar nog voor geen bliksem” zei de CEO tegen mij na een investering in teamontwikkeling. Ik ontmoette hem op een bijeenkomst en vertelde hem vervolgens hoe je naar mijn idee tot vertrouwen komt.

Iedere leider en manager wil dat de organisatie vitaal is. En iedereen begrijpt dat dit alleen lukt door verbondenheid: optimale samenwerking door optimale communicatie. En iedereen is het ook altijd met mij eens, dat je alleen tot verbondenheid komt door vertrouwen: in jezelf, in de ander en in de toekomst. Maar hoe kom je tot vertrouwen?

Toen ik in 1992 met Pyramide begon was dat mijn insteek: Een methodiek en instrumentarium ontwikkelen, waardoor men tot vertrouwen komt en daardoor tot verbondenheid en vitaliteit. En daardoor eerder en betere resultaten boekt.

En ik wist dat we alleen tot vertrouwen komen als we leren luisteren naar onszelf, de ander en het andere. Dat werd dus mijn corebusiness. Daardoor word ik nu niet alleen de vertrouwensexpert maar ook de luisterleraar genoemd.

Echt luisteren doen we zowel met onze linker- als onze rechterhersenhelft. Het gaat erom dat we e.e.a. ook ervaren. Daarom zet ik mijn pianospel in. Altijd weer een bijzondere belevenis, zo geeft men aan. Ik informeer je er graag over.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.