HET ZIT VAAK NET EEN STUKJE DIEPER.

Het was een prima dag. Goed verzorgd, leuk en leerzaam. Er was weer e.e.a. geleerd omtrent leiderschap en management. Met frisse moed en nieuwe ideeën ging hij/zij weer aan de slag. We kunnen allemaal wel eens dit soort oplaad-dagen gebruiken.

Maar de praktijk leert dat het effect snel vervaagt. Daarom werken we vanuit Pyramide al 26 jaar sowieso met minimaal een terugkomdag. Om te toetsen wat de inzichten en concrete handvatten in de praktijk hebben opgeleverd. Maar er is meer aan de hand.

De oorzaak dat er onvoldoende vertrouwen is, ligt vaak dieper. En dan gaat het zowel om zelfvertrouwen, vertrouwen in de ander als om vertrouwen in de toekomst. En hetzelfde geldt voor verbondenheid. Dan komt de vraag: Waardoor is de praktijk zo weerbarstig als het gaat om relaties en heb ik daar zo weinig invloed op? Hoe kan ik dat veranderen? En hoe komt het nu dat ik me niet vitaal voel en dat wij als team en als organisatie niet vitaal genoeg zijn?

Dan praat ik met hem/haar/hen o.a. over de horizontale en verticale levenslijn. Pakken we o.a. de Regiekaarten erbij en leggen we de verbinding met de praktijk. En leer ik ze luisteren naar zichzelf, de ander en het andere. Diepgang, zodat ze wel verder kunnen.

Meer weten? bjpvandermieden@pyramide.nl

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.