Waardoor er niet meer vrouwen in topfuncties komen, tenzij……

Het lukt maar niet om meer vrouwen in topfuncties te krijgen. Daar worden diverse oorzaken voor aangegeven, maar de dieperliggende oorzaken worden niet genoemd. Ik noem er een paar:

01. Mannen en vrouwen zijn niet bereid om naar zichzelf, de ander en het andere te luisteren. Oneigenlijke man-vrouwpatronen kunnen alleen doorbroken worden o.b.v. zelfinzicht.

02. Het probleem is sinds mensenheugenis diep geworteld in de wereld. Collectief gezien is er in het algemeen gesproken sprake van mannelijk superioriteitsgevoel en vrouwelijk inferioriteitsgevoel. Inzicht daarin helpt.

03. Het oneigenlijke gedrag van zowel mannen als vrouwen o.b.v.  hun verkeerde en verwrongen man- en vrouwbeelden. Het helpt daarbij niet als vrouwen het oneigenlijke gedrag van mannen kopiëren. Dat komt helaas ook voor.

Inzicht in deze oorzaken is cruciaal. Het is de hoogste tijd dat mannen en vrouwen zichzelf zijn en worden en zich bewust zijn van hun unieke bijdrage aan het geheel als mens. En dat zij begrijpen, dat zij elkaar op geweldige wijze – vanuit hun man-zijn / vrouw-zijn – kunnen aanvullen.

Maar er is hoop, want deze patronen zijn te doorbreken! In onszelf en onderling. Diep-in willen we niets anders, omdat we weten dat we niet zonder elkaar kunnen en willen en we in verwondering en bewondering naar elkaar uitgaan.

Mijn (interactieve) optredens kunnen daarbij helpen. bertjanvandermieden

Voor meer informatie: bjpvandermieden@pyramide.nl

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.