“Het kost mij waarschijnlijk € 100.000 euro aan extra kosten, maar toch doe ik het niet”.

 

Met verbazing, maar ook met respect keek ik hem aan. Die man was directeur van een grote organisatie en vertelde mij doodleuk dat het hem wellicht het komende jaar een ton extra zou kosten, maar hij koos ervoor om het probleem te laten bestaan.

“Waarom?”, vroeg ik hem. “Omdat, als ik jou inhuur, je e.e.a. losmaakt, en dat kan ik nu niet gebruiken”. Wat respect afdwong was dat hij de consequenties van het inzetten van mijn regieconcepten direct redelijk goed inschatte. En heel goed wist hoeveel geld de problematiek in dat organisatieonderdeel hem opnieuw zou gaan kosten. Maar het paste niet in zijn strategie en waar hij, volgens hem, zijn focus op moest leggen in het komende jaar.

Ik respecteerde zijn keuze. Dit speelde begin jaren negentig in mijn beginperiode. De blunder die ik maakte, was om later geen contact meer met hem op te nemen. De man is nu al met pensioen denk ik en ik weet niet meer hoe hij heette. Ik zou nog steeds zijn keuze respecteren, maar het nu niet meer zomaar laten gebeuren en hem nog e.e.a. ter overweging meegeven. Want in de afgelopen jaren is ook gebleken dat de Levensregisseur-trajecten direct voordeel opleveren en zowel op de korte als de lange termijn veel kosten besparen en in elke strategie hun nut bewijzen!

Wilt u ook een keertje sparren over kosten en baten en hoe het investeren in mensen meer regie oplevert voor uzelf? Bel of mail mij dan even: 0653 313 147 / bjpvandermieden@pyramide.nl

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.