Zij kon er altijd goed mee overweg. Waarom wilde ze dan nu bellen?

 

Ze kon het goed combineren, de zorg voor haar gezin en haar werk. Ze hadden de taken goed verdeeld en ze was gelukkig met haar partner en de nog jonge kinderen. Ook toen de mantelzorg voor haar schoonouders wel een zware wissel ging trekken op hun beider agenda’s. Dan was ze ook weleens chagrijnig op haar werk, maar omdat ze zich daarvoor verontschuldigde, kwam ze ermee weg. Men snapte het wel, want er was veel herkenning.

Hun werkgever had hen Direct coaching aangeboden; 24/7 professionele begeleiding via telefoon en mail. Maar zij wilde er niet aan. Kom op zeg! Haar partner en zij konden ook goed over hun problemen op het werk met elkaar sparren en ze had een paar goede vriendinnen, die haar af en toe ook een schop onder de kont gaven. Hoezo, professionele hulp vragen!

Maar nu moest ze een paar gesprekken voeren, waar haar man en haar vriendinnen haar niet bij konden adviseren. Ze wilde het ook niet bespreken met degenen die daar intern voor beschikbaar waren. Dit lag te gevoelig. Nu begreep ze waarom haar collegae al wel gebruik ervan maakten. Een onafhankelijke derde, die niet emotioneel gebonden is aan de organisatie. Die o.b.v. zijn jarenlange ervaring in verschillende organisaties en branches en o.b.v. zijn professionaliteit nieuwe inzichten en concrete handvatten gaf, zo hadden ze haar verteld.

Daarom belde ze die avond: 0653 313 147 en spraken wij af, dat zij nog wat input via de mail zou sturen naar bjpvandermieden@pyramide.nl Dat haalde een hoop stress weg en leidde ertoe dat de gesprekken goed verliepen, met het gewenste resultaat. Ze trok nadien een flesje wijn open met haar partner. Dat deed ik ook, toen zij het mij vertelde!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.