“GESTOLD WANTROUWEN” is het werkelijke motto van dit nieuwe kabinet.

“GESTOLD WANTROUWEN” is het werkelijke motto van dit nieuwe kabinet. Wij willen een kabinet met als motto “LIEFDE, WAARHEID EN VERTROUWEN”.

Het woord “Liefde” wordt nauwelijks uitgesproken. Je hoort het niet in een debat of organisatie. We vervangen het vaak door “respect” en “waardering”. Het wordt als soft beschouwd, terwijl we elkaar onuitgesproken – terecht – afrekenen op “liefdeloosheid”. Liefde is in feite het hardste criterium. Leg het Regeerakkoord eens langs de meetlat van de liefde. “Is die maatregel niet liefdeloos?”

Het woord “Waarheid” is belast, want mag die wel gezegd worden? Is men niet bang beschuldigd te worden van “De waarheid in pacht te willen hebben”. De waarheid van de partij telt vaak meer dan die van het individu en het algemeen belang. Maar ieder mens weet intuïtief of iets waar is. Burgers vinden de politiek niet voor niets niet geloofwaardig.

Het woord “Vertrouwen” wordt met dit motto besmeurd. Als men elkaar echt vertrouwde, had de formatie niet zolang geduurd. Het Regeerakkoord is “een vierdelig kamerscherm, met garen aan elkaar gebonden”. En men vindt dat vervolgens een huis.

Vertrouwen gaat over Zelfvertrouwen, vertrouwen in de ander en in een perspectiefvolle, luisterrijke toekomst. Te realiseren door te luisteren. Dat is gelukkig te leren!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.