De toekomst van Human Resource Management

Stel je een organisatie voor waarin alle medewerkers in een door HRM opgestuurd document op een A4-tje aangeven wat hun unieke kwaliteiten zijn en wat zij het liefste doen, zouden willen doen. En wat zij daarvoor nodig hebben. In leven, wonen en werken. En dat zij vervolgens aangeven wat zij wil bijdragen aan de organisatie en voor hoe lang en wat zij daarvoor nodig hebben.

Stel je tevens voor dat de RvC, de directie en het managementteam samen een document maken van een A4-tje waarop kort de missie, visie, strategie en het beleid voor de komende vijf en tien jaar is verwoord. En dat zij aangeven wat en wie zij nodig hebben om hun doelstellingen te realiseren.

Verzamel alle verkregen data en koppel dat aan het laatstgenoemde A4-tje. Het resultaat is dat je de data van alle individuele Levensregisseurs verbindt met de doelstellingen vanuit de Regiekamer. Overzie vervolgens de consequenties voor in, – door- en uitstroom en m.b.t. hetgeen iedereen individueel wil en regel dat. Inventariseer wat wel en niet mogelijk is en communiceer dat.

Stel je dit voor in een organisatie met honderden, duizenden mensen. Een behoorlijke klus en het schudt de organisatie behoorlijk op. Werk genoeg voor o.a. de HRM-afdeling. Utopie? Onzin? Onwerkbaar? Frustrerend? Als je hier ja op antwoordt gewoon doorgaan met wat je nu doet. Treur niet over de gemiste kansen. Als je twijfelt en openstaat voor ondernemerschap, innovatie en succesvol wilt zijn in de 21e eeuw, en kiest voor een eenvoudige en pragmatische oplossing, waarbij iedereen lovend is over transparantie en………. je het positieve verschil wil maken, dan ga je hiervoor. Simpel – nou ja – en doeltreffend, dat zeker!

Stel dat je hier open voor staat en je vraagt je af:”Hoe krijg ik dat voor elkaar? Want hoe krijg ik iedereen zo ver dat hij/zij dat ook echt gaat doen? Met zo min mogelijk kosten? Met een onverwacht en bijna onvoorstelbaar mooi rendement? Ook naar alle stakeholders toe? En je ook nu niet vervalt in: Utopie? enz. Maar de regie in eigen hand neemt. Zullen we dan samen een bak koffie drinken? Tel: 055 5 22 39 26 / 0653 31 31 47.

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.