De achterkant en de binnenkant

De Olympische Spelen zijn voorbij. Politieke leiders hebben hun mensenrechten-gezicht laten zien. Natuurlijk terecht. Als je het mij maar niet kwalijk neemt dat ik hoofd-, bij- en schijnmotieven graag analyseer. China heeft de wereld laten zien tot wat zij allemaal in staat is. Zie mijn artikel “One world, One dream”. Ik hoop dat alle gevangenen en alle mensen achter de muren de mooie woorden van de Chinese leider en de schitterende beelden te zien krijgen. De Chinese leiders ze gaan opzoeken en zeggen “Dit zijn wij, ook voor jou” en ze alsnog bevrijden uit hun benarde situatie. En dat ze weer schoon water laten stromen door de rivieren.

Ik hoop dat alle Europese leiders een kijkje nemen in eigen land en hun tekst meenemen in alle sloppen- en achterstandswijken, (jeugd)gevangenissen en verpleeghuizen en verzorgingstehuizen en ze zeggen:”Ik ben er ook voor jou”. En bewust gaan doen voor hen. En de psychische, sociale, relationele, spirituele en fysieke milieuvervuiling in eigen land gaan aanpakken.

Ik hoop dat alle beurshandelaren en alle mensen die (bijvoorbeeld) op maandagochtend vergaderen een minuut stilte houden en zich afvragen:”Doe ik dit nu ook voor de ander?”

Ik ben nu een paar minuten stil. Als we samen stil zijn, komen we samen bewuster in beweging. Dat helpt. Bedankt.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.