Schilderijen met diepgang van Ineke van Dingstée. Tentoonstelling t/m 24 augustus.

Vanmiddag werd in de nieuwe Galerie Zaay te Apeldoorn, een mooi en dapper initiatief van Margaret Bakker, de expositie geopend met o.a. schilderijen van Ineke van Dingstée. We gingen graag op haar uitnodiging in en kregen daar beslist geen spijt van! Zoals Ineke, die haar schilderijen signeert met de naam Cathariana, het zelf omschrijft: “Ik heb geen vooropgezet plan als ik met een schilderij begin, maar volg wat er op het doek gebeurt en zo ontwikkelt het zich. Mijn wijze van werken creëert verrassende effecten en dieptes in het werk. Dit geeft aan een ieder die ernaar kijkt een eigen belevenis”.

En daarmee zegt ze niets teveel. Joke en ik werden beide getroffen door de diepgang van haar werk. Bijzonder bij een van de schilderijen is, dat als je vanuit de linkerhoek ernaar kijkt er een andere dieptewerking ontstaat, dan vanuit de rechterhoek. We verklappen niet alles, maar het kleine schilderij “Angel Wing” zal u hopelijk ook treffen. Haar echtgenoot Hans, die een voortreffelijke gastheer was bij deze opening, vertelde ons dat de twee schilderijen die in de etalage stonden ook van haar waren. We zijn daar nog een paar maal naar gaan kijken en we raden u beslist aan dat ook te doen.

Toen ik namelijk in de linkeretalage het schilderij “Turbulent” zag, was ik – zonder de titel ervan te weten – meteen geraakt door de enorme dynamiek en de manier waarop de kleuren zich samen over het doek “bewogen”. En kreeg ik meteen als gedachte:”Een prachtig schilderij om achter de vleugel op te improviseren”. Gezien de positieve reactie van Ineke zie ik dat er nog wel een keer van komen. Wordt wellicht vervolgd dus! Niet verwonderlijk eigenlijk dat dit bij meer van haar schilderijen zou kunnen, daar zij op dezelfde wijze schildert als ik improviseer op de piano: Zonder vooropgezet plan, volgend en zich ter plekke ontwikkelend.

Maar laat u zelf meevoeren in de non figuratieve kleurrijke wereld van Ineke van Dingstée en bezoek haar expositie. Er is tijdens deze goed verzorgde expositie ook werk te zien van Paul Bloemers, Olga Brouwers, Chaïm Bruijning en Babs Oosterwijk. Deze expositie is te zien t/m 24 augustus 2013 van do. t/m za. van 11.00 – 17.00 uur. Galerie Zaay! Asselsestraat 43, Apeldoorn.

Van harte aanbevolen!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.