Vijf jaar geleden op 30 Mei 2008 begon ik dit weblog.

Beste mensen,

Vijf jaar geleden startte ik met dit weblog. Ik startte met het voornemen om elke dag een weblichtje te schrijven: Een inspirerende, bemoedigende gedachte waarop mensen konden reflecteren en mediteren. Ik had voor de zekerheid een voorraadje aangelegd voor een paar weken, maar dat bleek al gauw niet nodig. Sindsdien heb ik dat ook niet meer gedaan en laat ik het elke ochtend gebeuren. Inmiddels verscheen op 07 Mei j.l. het 1800e weblicht! Maar in de afgelopen jaren verschenen er ook zo’n 420 artikelen over allerhande onderwerpen en mocht ik me verheugen op ruim 84.000 bezoekers. Dank voor alle positieve en bijzondere reacties die ik mocht ontvangen.

In de afgelopen vijf jaar is er veel gebeurd. De crisis deed zijn intrede in 2008 en nadat ik er sinds 1992 al een paar had meegemaakt wist ik al gauw dat dit de diepste en de langste zou worden. Want er is niet alleen sprake van een economische crisis maar ook de individuele en collectieve, zelfs mondiale spanningen op mentaal, emotioneel, sociaal, relationeel en spiritueel niveau namen en nemen toe. Voor mij alle reden om de Stichting Globaliseringscentrum goed op de kaart te zetten in 2010 en multidisciplinaire werkconferenties te ontwikkelen. Na het begin van de Eurocrisis in augustus 2010 leidde de doorwrochte en professionele mailing wel tot een mooie Kick-Offbijeenkomst in september maar niet tot voldoende deelnemers voor de werkconferenties. Alle budgetten werden bevroren en niemand mocht vrijwel nergens meer heen. Ook al moest ik daardoor mijn verlies nemen en de bakens verzetten, wil dat niet zeggen dat ik niet doorga met het ontwikkelen van activiteiten, samen met anderen. Elke crisis biedt ook kansen en nieuwe uitdagingen!

Ik improviseer al vanaf mijn jeugd klassiek op de piano en ik heb in de afgelopen jaren gemerkt dat, niet alleen individueel maar ook voor grote groepen spelend, de reacties op mijn spel zo positief zijn dat ik besloten heb daarmee door te gaan. Ook voor organisaties, waarvoor ik een speciale Clinic ontwikkelde. Ik ben nu bezig met een internationale website. Die komt zeer binnenkort online. Een volstrekt uniek concept, waarbij ik o.a. pianolichtjes aanbied in combinatie met een weblichtje. Men kan dan niet alleen op de tekst maar ook op de muziek mediteren. Ik houd jullie graag op de hoogte. Voor optredens ben ik dus in. Dat kunnen recitals of concertdiners zijn maar ook huiskamerconcerten. Voor mijzelf is deze nieuwe ontwikkeling ook een uiterst boeiend proces om mee te maken. Als je nu al meer over de activiteiten wilt weten dan kun je me bereiken via telefoonnummer 055 5 22 39 26 en via bjpvandermieden@pyramide.nl.

Laten we met elkaar moedig voorwaarts gaan en samen het verschil maken. Altijd het “En toch” in onze gedachten houdend en wetend dat een bewustere wereld tot een gelukkiger wereld leidt en zelfinzicht leidt tot bewust Geluk. Uiteindelijk zal Vreugde ons deel zijn, daar wij altijd weer terugkeren naar onze Oorsprong.

Met hartelijke groeten,

Bert-Jan.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.