Mijn tip voor jou: Een bijzondere stemming op een stil makende muzikale avond

Graag wijs ik jullie op het volgende bijzondere concert: La Voce Divina  presenteert op witte donderdag 28 maart 2013 Simeon ten Holts’ Canto Ostinato, een pianostuk voor quatre-mains. Dit wordt gespeeld op een Fazioli concertvleugel in de D9 stemming en uitgevoerd door de pianisten Zwaan Stam en Eric Langedijk.

Divine 9 Music is een hoog-energetische, onlangs in Nederland door Gert Kramer hervonden muziekstemming met bijzondere en verhelderende eigenschappen. Alle snaren zijn gestemd op een natuurlijke frequentie, gebaseerd op het getal 9 en de heilige geometrie van de ‘Nine Pointed Star’. Het neutrale getal 9 is het getal van de stilte waaruit alle beweging ontstaat, waardoor de muziek een faciliterend karakter krijgt. Het doel is om met La Voce Divina het evenwicht tussen hoofd en hart te realiseren. De muziek brengt een ongekende gevoelservaring teweeg.

Tijdens de muzikale demonstratie op 4 januari 2013 werd de nieuwe Divine9 stemming vergeleken met de huidige gelijkzwevende stemming. De wiskundige achtergrond en het belang van het begrijpen van de ‘Energetica’ werden duidelijk gemaakt. Ik was zelf een van de pianisten die avond en bracht een tweetal klassieke piano-improvisaties ten gehore. Het spelen op de Faziolivleugel  en in de Divine9-stemming was ook voor mij wederom een bijzondere ervaring.

Dit tweede Divene 9-concert vindt plaats op 28 maart 2013. Locatie: Het Beauforthuis in Austerlitz. De zaal is open vanaf 18.30 uur. Aanvang concert: 20.00 uur. Lengte van concert: 2 uur (geen pauze). Bijdrage voor dit evenement: €45,- inclusief koffie en thee. Indien gewenst krijg je voor €9,- een lichte maaltijd vanuit de keuken van het Beauforthuis. Gelieve dit bij reserveren aan te geven en het entreegeld in contanten mee te nemen. De beschikbaarheid van plaatsen is beperkt. Je wordt daarom verzocht je aanwezigheid te bevestigen via divine9music@gmail.com.

Als noviteit word je ook de mogelijkheid geboden om je energie in een andere (immateriële) vorm aan te reiken, waarvan je weet dat dit de vraagprijs evenaart. Aan jou de vrijheid wat dat mag zijn, aan de organisatoren het vertrouwen. Mocht je het fijn vinden om het concert liggend te ervaren, dan kun je een matje meenemen.

Dit concert is een initiatief van: Nucleus 9, LiefdesRevolutie, Vital4LifeFoundation en Evert Snel Piano’s en Vleugels. Een initiatief dat ik graag ondersteun en een avond die ik je van harte aanbeveel.

In April kunnen jullie mijn nieuwe website ClassicImprovisations online verwachten. Als je daarover bericht wilt ontvangen laat dat dan even weten. Ik informeer je graag over mijn nieuwe activiteiten en over nieuwe Divine 9-concerten.

Met hartelijke groeten,

Bert-Jan.

Mailadres: bjpvandermieden@pyramide.nl  /  Telefoon: 055 522 39 26 / 0653 31 31 47.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.