Vandaag 7 februari is de 1350e weblogdag. Wat betekent dat?

Ruim 3,5 jaar geleden vatte ik het plan op om met een weblog te beginnen.  Sinds die tijd plaatste ik ca. 390 artikelen over diverse onderwerpen en kreeg ik allerhande reacties. Bijna 60.000 mensen bezochten het weblog, gemiddeld zo’n 45 per dag. Op 20 februari a.s. plaats ik mijn 1350e weblicht. Elke dag weer een nieuwe gedachte ter inspiratie en bemoediging. Dat me dat gelukt is vind ik zelf wel bijzonder. En inspirerend en bemoedigend voor mezelf! Op naar de volgende 1350! In de afgelopen 3,5 jaar werden de websites van PYRAMIDE en van IkVerbind vernieuwd en ontstond de website van UwBiografie. Ik profileerde me via PYRAMIDE de afgelopen jaren meer en meer als de vertrouwensexpert en de relatie-expert. Zeer van node in een tijd waarin we niet alleen van een economische en ecologische crisis kunnen spreken, maar waar vele mensen en organisaties in een mentale, emotionele, sociale, relationele en spirituele crisis verkeren. Die hebben behoefte aan concrete handvatten en realistische, maar perspectiefvolle inzichten. Ook ten behoeve van hun relaties. Het mag pretentieus zijn, maar na twintig jaar praktijkervaring bied ik toch het Gelukspakket aan. Want het MultiMens Model en mijn methodiek bieden daar uitzicht op.  Het is prachtig en dankbaar werk om mensen weer, opnieuw en/of beter, te leren luisteren naar zichzelf en naar hun Zelf. En van daaruit te luisteren naar de ander en het andere. Dat leidt tot wederzijds begrip en steviger relaties!

Na mijn televisie-ervaringen ontwikkelde ik UwBiografie en maak ik dvd-documenten, waardoor mensen zich in leven, wonen en werken kunnen presenteren en profileren. Het is prachtig om herinnerd te worden zoals je herinnerd wilt worden. En het is mooi om jouw kennis, levens- en werkervaring door te geven aan anderen en volgende generaties. Het is zeer arbeidsintensief, maar prachtig en dankbaar werk om te doen. En elk document is weer uitermate boeiend en een feest om te maken! Zo ontwikkelde ik mijzelf vanaf 2001 als diepte-interviewer.

En dan de Stichting Globaliseringscentrum. In 2005 opgericht nadat ik in mijn boek  “De mens in de 21e eeuw” mijn gedachten daarover had verwoord. Van de dienstverlening voor het individu, het gezin, het team en voor organisaties naar realisatie van de mensenrechten en de millenniumdoelen. Zo verbinden we Ik-Wij-Zij met elkaar! Het was prachtig om te ontdekken dat de door mij geformuleerde mensenrechtenthema’s in feite ook de pijlers van vertrouwen zijn.  Het is een ervaring als anderen je mensenrechten-expert en “pilaar van de mensenrechten” gaan noemen.  Dat ontroert me en bemoedigt me om door te gaan. Degenen die mij een beetje kennen weten dat ik dat niet nodig heb – ik ga toch wel door – maar toch.

Het IkVerbind-Platform sluit precies aan bij de noden van deze tijd en de paradigmaverschuiving die in deze crisistijd aan de gang is: terug naar de menselijke waarden, naar ons Mens Zijn, naar onze onderlinge verbondenheid en naar welvaart in dienst van welzijn voor eenieder. Waarbij door multidisciplinaire verbindingen een optimaal draagvlak wordt verkregen en zeer inspirerende en stimulerende co-creaties tot stand komen.

In dit komende jaar gaan we vol vertrouwen en vol goede moed en inspiratie verder. Ik inspireer jou graag en ik laat me graag door jou inspireren. Ik nodig je dan ook graag uit om op voorgaande en op nieuwe artikelen te reageren. En wil je ook meepraten, meedenken en vooral meedoen? Wordt dan Vriend van de Stichting Globaliseringscentrum. Met 1350 Vrienden zet ik een eerste puntje op de horizon! Doe je mee? Je kunt je hier opgeven. Met dank aan mijn trouwe lezers en met hartelijke groeten,

Bert-Jan.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.