Onbekend maakt onbemind. Bemin opnieuw Het Bekende.

Wat gebeurt er bij de glimlach die je krijgt van de ander? De goede wens, het compliment, of als die goed worden ontvangen? Dan voel je je gelukkig. We kennen allemaal de onzekerheid, angst en weerstand en op zijn minst de spanning bij een verandering in leven, wonen en/of werken. Vandaar het gezegde “Onbekend maakt onbemind”. We willen graag het vertrouwde en de veiligheid daarvan.

We beminnen graag het bekende. Of zijn we dat vergeten? Wat is dat bekende eigenlijk? Het Bekende ben je Zelf. De mens die je Bent. De unieke persoonlijkheid die zich zeker voelt en Rust en evenwicht ervaart in zichzelf. Zich bewust is van de eigen unieke innerlijke kracht, liefde, schoonheid, wijsheid en zuiverheid. Die vertrouwt op de eigen intuïtie. Die het leven vertrouwt, zich Zelf vertrouwt en de ander vertrouwt. Wel zich rekenschap gevende van de eigen schijn en die van de ander. Je bemint je zielsverlangens en je bemint de verbondenheid en de unieke verbinding met de ander. We her-inneren het omdat we het Geweten hebben!

Het mooie en gelukkige is dat dit niet alleen voor jou, maar voor ons allemaal geldt. Degene die je na het lezen van dit stukje ontmoet, de mensen die je op de televisie ziet, de vandalen waarover je in de krant las, de mensen die in de trein tegenover je zitten, het kind in de kinderwagen en de bejaarden achter hun rollator. Je manager, de politici, degene die jou bekeurde, enz. enz. Meer dan zes miljard mensen en allemaal beminnen zij het Bekende.

Praat er eens over met jezelf en met de ander. Op het werk, in je gezin, met je partner of vriend. Of zoek het in de ogen van de ander. Wellicht vindt dan die mooie ontmoeting plaats.

Deel en vertel ons s.v.p. je bevindingen, opdat wij ons opnieuw herinneren.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.