Wie wil er met mij lunchen voor het goede doel?

In het Financieel Dagblad las ik dat je met de beroemde 76-jarige Amerikaanse miljardair Warren Buffett, door velen bestempeld als ‘s werelds beste en meest succesvolle belegger, tegen een fikse vergoeding kunt lunchen. Sinds 2000 organiseert hij een veiling, waarbij hij geld inzamelt voor een goed doel door zichzelf als lunchpartner aan te bieden. In 2000 begon hij met $ 25000, in 2003 haalde hij 250.000 en in 2007 650.000 dollar op. Nu biedt een Chinese hedgefondsmanager al $ 2,1 miljoen. Dat briljante idee neem ik graag van hem over.

Wie wil tussen 12.30 en 14.00 uur met mij lunchen, waarbij de opbrengst van de lunch naar de Stichting Globaliseringscentrum gaat? Zie http://www.ikverbind.nl. Nu ben ik Warren Buffett niet dus laten we bescheiden beginnen. Voor particulieren stel ik het minimumbedrag op 250 euro per persoon, inclusief de lunchkosten. Voor organisaties op 500 euro per persoon. Wie biedt meer?

Het is een serieus voorstel. Het staat je vrij om vooraf aan te geven waar je het tijdens de lunch over wilt hebben. Het mag een counselings- of coachingsgesprek zijn. Je kunt ook vragen stellen naar aanleiding van, of thema’s aandragen uit, mijn boek. Of een gesprek voeren naar aanleiding van de artikelen op dit weblog. Of je laat gewoon komen wat komt. Jij mag het aangeven.

Een veiling met een hoogste bieder lijkt me ook niet erg relevant. Ik ben blij met elke lunch. De lunch vindt plaats in een rustige en sfeervolle locatie in Apeldoorn. Een andere plaats is mogelijk, maar dan overleggen we met elkaar over een eventuele vergoeding voor reistijd en reiskosten. Ten aanzien van de gewenste datum probeer ik zoveel mogelijk aan je wens te voldoen.

Stuur s.v.p. een mailtje naar b.j.p.vandermieden@ikverbind.nl met vermelding van je telefoonnummer, de gewenste datum en het bedrag dat je ervoor wilt geven. En geef s.v.p. aan wat je van de lunch verwacht. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op om een en ander met je te overleggen.

Ik hoop natuurlijk op lunches met vele lezers van dit weblog, maar geef s.v.p. deze mogelijkheid ook door aan anderen. Degene die daardoor weer voor een lunch heeft gezorgd kan rekenen op een blijk van waardering. Het kan vanaf nu en ik houd de lezers op de hoogte. Uiteraard geanonimiseerd, tenzij je als sponsor vermeld wilt worden.

2 Comments, RSS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.