Vandaag het 666e weblicht en de betekenis van het getal 666!

Vandaag schreef ik mijn 666e weblicht. Naar aanleiding van mijn 666e webblogdag attendeerde een van mijn zeer trouwe lezers John van der Hoek mij op de betekenis van het getal 666. John nogmaals mijn dank daarvoor. Het getal 666 blijkt zowel in de joodse mystiek als in het christendom een zeer beladen betekenis te hebben. Het getal 666 symboliseert het ultieme kwaad dat deze wereld regeert. Zie het boek Openbaringen, hoofdstuk 13 vers 11-18 en hoofdstuk 15, vers 2. Buitengewoon boeiend. Ik wist het niet en ben gelijk naar google gegaan. Daaruit blijkt dat alleen de Bijbel ernaar verwijst en dat wetenschappers het bestrijden en vinden dat het getal niet 666 maar 616 moet zijn. Ook weer boeiend om te vernemen. Ik verwijs hierover verder naar Google.

Ik geloof in het bestaan van onstoffelijke figuren, zowel goede als kwade, dus ik neem het gegeven wel serieus. Ook het betekenis geven aan getallen neem ik serieus, maar ook daarover verschillen kennelijk de inzichten en meningen. We dienen ons er rekenschap van te geven dat wij beperkt zijn in onze vermogens en dat de Bijbel zowel qua volledigheid als met betrekking tot de betekenis van de inhoud al eeuwenlang ter discussie staat. Leidend tot, de meest van onze Oorsprong afstaande, wreedheden, fysieke, mentale, emotionele, sociale, relationele en spirituele mishandelingen en oorlogen. De Bijbel wordt al eeuwenlang verschillend uitgelegd en is op zich een discutabel geschrift met alle weglatingen en discutabele vertalingen. Zo is in de loop der eeuwen aangetoond. Er zijn mensen die de Bijbel letterlijk nemen, ook met de wetenschap dat de vertalingen en teksten door overlevering e.d. discutabel zijn. Ik ga daar wel respectvol mee om, ook als ik merk dat het met hen niet tot nauwelijks mogelijk is om een dialoog daarover aan te gaan. Ik blijf het schrijnend en in tegenstelling met God en ons Zijn vinden dat mensen er zulke tegengestelde en verschillende, elkaar verketterende geloofsopvattingen op na houden. Als je daarbij in aanmerking neemt dat je in het ene leven overtuigd Moslim en in het andere leven overtuigd Jood, Katholiek, Protestant, of Hindoe enz. kunt zijn, zie dan hoe bizar het is om elkaar er voor af te slachten, te martelen, enz. Ik ga liever voor de open, respectvolle en de verbinding zoekende en vindende dialoog.

Ik hoop jullie een plezier te doen met de andere uitleg van het getal 666:

Het getal 6 is het getal van de totaliteit in de Vrijmetselarij. Het is ook het getal van de geliefden. En het is het getal van de harmonie tussen twee tegenstellingen: Man en vrouw, hemel en aarde.

Als je dat driemaal verbindt dan is het getal 666: De drie-eenheid tussen het Geheel, de man-vrouwrelatie en de vereniging van hemel en aarde. Dat past bijvoorbeeld bij Pasen, waarin dood en leven evenals Lijden en Vreugde met elkaar verbonden worden. Het past bij het Kerstfeest waarbij we vieren dat het Licht komt om de duisternis te overwinnen. Het past bij de leer omtrent de Synthese waarin we de tegenstelling tussen these en antithese overstijgen. Het past bij diversiteit, in de diepste betekenis van dat woord, waarin we de kwaliteiten en het wezenlijke van de vrouw en de man met elkaar verbinden. Enz.

Het getal 666 is dan een getal waar we vanuit IK Verbind met elkaar wel wat goeds mee kunnen!! Het is het getal van het Feest van multidisciplinaire eenheid in verscheidenheid. Laten we samen het getal 666 gebruiken, toepassen en koesteren om de schijn te realiseren en op te heffen en de totaliteit, de man en de vrouw en hemel en aarde met elkaar te verbinden.

Lees de 666 weblichtjes nog eens over en reageer er op. Door de dialoog worden we samen wijzer. Graag deel ik met jullie de volgende 666 weblichtjes ter bemoediging, ter overdenking en ter inspiratie op onze weg naar een bewustere en daardoor betere en gelukkiger wereld.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.