Geen partijen meer ter linker- en rechtervleugel of in het midden?

Zal het zo zijn dat in de toekomst het onderscheid tussen links en rechtse en in het midden geplaatste partijen verdwijnt? Zal er een andere indeling ontstaan? En welke dan?

Komt er een indeling naar partijen die bijvoorbeeld gaan voor duurzaamheid, het realiseren van de millenniumdoelen en die de diverse maatschappelijke disciplines en diverse specifieke groepen particulieren vertegenwoordigen? Dat zou het huidige politieke veld grondig opschudden. Bestaande partijen gaan op in nieuwe of fuseren met elkaar, zoals destijds de Christelijke partijen opgingen in het CDA.

Wat is nodig om dat voor elkaar te krijgen? Is het wenselijk? Hoe zou het nieuwe politieke veld eruit kunnen zien? Wie van jullie en welke politicus en/of welke politieke partij wil hier over meedenken?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.