EINDELIJK GRIP OP GEDRAG!

Niets is soms moeilijker dan het gedrag van de ander en diens reacties te begrijpen. Je weet niet wat de ander denkt, voelt en/of wilt. En – niets menselijks is ons vreemd – de ander vraagt zich dat bij jou ook wel eens af.

Nu zijn er mensen die beweren dat je gedrag kunt veranderen en meten. En dat is in zekere zin ook zo. Daar wordt veel geld mee verdiend, maar erg duurzaam zijn de resultaten niet. Het is situationeel en persoonsgebonden en veelal symptoombestrijding.

Willen wij ons eigen en andermans gedrag echt begrijpen, en de ander helpen diens gedrag zelf te veranderen, dan moeten we verder en dieper kijken dan onze neus lang is. Dan moeten we ont-dekken wie wij Zelf zijn. Wat onze zielsverlangens zijn. Ons realiseren dat wij ons Zelf kunnen zijn, zielen zijn en een lichaam hebben. En dat wij daarbij een schijnpersoonlijkheid hebben, die mede ons gedrag bepaalt. Ik heb dat inzichtelijk gemaakt in het Multi Mens Model en ontwikkelde het concept Levensregisseur, zodat je de regie stevig ter hand kunt nemen in leven, wonen en werken.  En dat werkt ook in organisaties!

Wil je meer weten, of heb je een vraag, stuur dan een mailtje naar bjpvandermieden@pyramide.nl. Dan stuur ik je informatie toe, waar je zelf direct mee aan de slag kunt.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.