Het bijzondere cadeau dat ik vanmorgen ontving. Is dat ook iets voor jou?

Afgelopen week was ik op een locatie om te onderzoeken of die geschikt was om daar mijn training “Levensregisseur” te geven en om daar recitals met mijn klassieke piano-improvisaties te verzorgen. Er stond een vleugel, een oude Bösendorfer, gebouwd rond 1860. Ik heb, toen ik op het Amsterdamsch Conservatorium zat, mogen studeren op een Bösendorfer en werd verliefd op de klank en de diepte en warmte ervan. De eigenaren gaven aan dat de vleugel niet makkelijk bespeelbaar was en niet iedereen er graag op speelde, omdat de vleugel niet in optimale conditie was. Ze vroegen of ik er op wilde spelen en dat deed ik natuurlijk graag. Het basgedeelte was weer bijzonder om kennis mee te maken en, ondanks het feit dat ik met name in het hogere gedeelte wel een “beperking” ervoer, was het een bijzondere ervaring om op deze “Grande Dame” te mogen spelen. Nu wordt een piano in de taal als mannelijk aangeduid, maar ik noemde hem zo. Een bijzondere Persoonlijkheid. Zeker geschikt om een recital op te geven. Ik hoop dat dat spoedig gaat gebeuren. Van de eigenaresse kreeg ik terug dat ze mijn pianospel prachtig vond. Ik stemde me wel ook op hen af, maar het was voor mij toch in de eerste plaats een korte verkenning van de vleugel. Bijzonder om die reactie dan te mogen ontvangen.

Vanmorgen gebeurde mij hetzelfde. Iemand had een van mijn pianolichtjes gedownload van de website http://classicimprovisations.nl en schreef mij vanmorgen het volgende: “Jouw pianospel heeft mij diep geraakt, wat mooi! Dank je wel.” Dat zijn vrije improvisaties – waarbij ik niet weet wat ik ga spelen en die ik ook niet meer kan naspelen – van slechts een paar minuten.

Ik heb vaker positieve en bijzondere reacties(zie aldaar op de site) mogen ontvangen op mijn pianolichtjes en mijn CD’s, maar ik blijf het een bijzonder cadeau vinden, dat mensen zoveel baat kunnen hebben bij een muziekstukje van een paar minuten. Dat is ook voor mij een geschenk. Ik hoop dat jullie dat begrijpt. Vandaar dat ik jullie er graag op attendeer. Vanaf morgen verschijnen ze, na de vakantiestop – weer wekelijks op de site. Je kunt ze gratis downloaden en je er ook gratis op abonneren. De begeleidende tekst is ook in het Duits en het Engels beschikbaar, dus attendeer je internationale netwerk er ook op s.v.p.

Als je het live een keer wilt meemaken dan kan dat. Op 26 september geef ik een recital in De Kapel in Hilversum. Geef je dan s.v.p. even op via de site. Maar je kunt me ook mailen als dat makkelijker voor je is: info@classicimprovisations.com. Graag tot dan!

Met hartelijke groeten,

Bert-Jan van der Mieden.

P.S. Je kunt mij ook volgen via @classicimprovis en meer informatie over Levensregisseur vind je op http://www.levensregisseur.nl.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.