Jij bent een levenskunstenaar! In ieder geval vanaf 03 november! En dan speel ik ook voor jou!

Waarom is het van belang om een levenskunstenaar te zijn?

Hoe kunnen we een goed en gelukkig leven leiden in overeenstemming met wat we echt belangrijk vinden? Wanneer is ons leven succesvol en hoe kom ik daar waar ik heen wil? Hoe kunnen we respectvol omgaan met verschillende levensbeschouwingen? Herken je dit soort vragen? In iedere levensfase wordt er een beroep op ons gedaan na te denken over onszelf, over het leven en over onze mogelijkheden. Moeilijke omstandigheden, traumatische gebeurtenissen, pijn en verdriet en crises in de wereld doen telkens opnieuw een appèl op onze levenskunst. Evenals de mooie en bijzondere momenten, doen zij ons stilstaan bij de zin en de betekenis van het leven. Velen vinden daarbij geen houvast meer in tradities en collectieve geloofsovertuigingen. En vinden dat ook de wetenschap en de techniek niet tot alle  antwoorden op onze levensvragen leiden. Je zult het wel met me eens zijn dat we levenskunst niet uit een boek of tijdschrift kunnen leren en dat we niet gelukkig worden door problemen te ontkennen of niet op te lossen. Redenen genoeg dus om levenskunstenaar te willen zijn!

Wat is levenskunst en hoe worden wij levenskunstenaar?

Levenskunst is weten wat je ten diepste wilt en hoe je dat kunt realiseren. Waarbij je de volle verantwoordelijkheid neemt voor je doen en laten en tot je uiterst kunnen gaat. Levenskunst is een continu proces van bewust worden, bewust zijn en bewust doen. Wij zijn levenskunstenaars als we vanuit onze uniciteit, op basis van onze eigen waarden en normen, onze eigen bewuste keuzes maken. En we zijn levenskunstenaars als we onze medeverantwoordelijkheid nemen voor, en recht doen aan, de ander en de omgeving. We kunnen levenskunstenaars worden door zelfreflectie, zelfrealisatie en zelfsturing. Door te bepalen welke waarden en deugden wij echt belangrijk vinden in leven, wonen en werken. Altijd in relatie tot de ander en de samenleving en de wereld waarin wij leven.

Wat leer je deze avond?

Je leert hoe je tot zelfontplooiing en zelfexpressie kunt komen. Je verdiept je zelfkennis door beter te leren luisteren en door de dialoog met jezelf en de ander! Je leert hoe je idealen en de werkelijkheid (ver) uit elkaar kunnen liggen en je toch gelukkig kunt zijn. Hoe je gedachten en gevoelens elkaar kunnen versterken en je tot een positieve balans kunt komen. Hoe je zinvol om kunt gaan met de tijd en tot bewuste keuzes kunt komen.

Waar ga je mee naar huis? Je krijgt o.a. antwoord op de volgende vragen:

Hoe kunnen we omgaan met tegenslagen, crises en met onze kwetsbaarheid en onzekerheid? Hoe kunnen we onze mogelijkheden, kwaliteiten en weerbaarheid optimaal inzetten? Hoe kunnen we respectvol omgaan met andersdenkenden?

Levenskunst leidt tot meer Vertrouwen en Zelfvertrouwen. Dat leidt tot Vitaliteit. Vitaliteit leidt vervolgens tot meer Verbinding. Daardoor komen we tot het gezamenlijk realiseren van doelstellingen.

De lezingencyclus “Noblesse Oblige” kent een unieke vorm: Het gesprokene wordt afgewisseld met mijn zielenklanken die ik vertolk via klassieke piano-improvisaties. Daardoor komen de woorden anders binnen en verbinden en versterken we ons denken en voelen. De deelnemers ervaren dat als een bijzondere en verrijkende belevenis. Zie voor een korte impressie:  http://youtu.be/zb8uoNpKzhY. Wil jij ook zo’n avond meemaken, dan is hier de benodigde informatie:

Datum: Zaterdagavond 03 november van 20.00 tot 22.00 uur. Zaal open: 19.30 uur. Locatie: Firma Kobald, Asselsestraat 167 te Apeldoorn. Voldoende mogelijkheid tot vrij parkeren in de directe omgeving. Toegangsprijs: 25 euro per persoon, inclusief een welkomstdrankje en koffie / thee. Mijn boek “De mens in de 21e eeuw” (winkelprijs    € 30) is tijdens deze avonden te koop voor € 20. Passe-Partout voor vier lezingen: € 85. Passe-Partout + boek: € 100.

Een tip: Beleef de avond samen met iemand uit je directe omgeving, zodat je er samen over kunt napraten. Voor je verwijzingen ben ik je uiteraard erkentelijk. Je kunt je via een antwoord op deze mail opgeven. Je krijgt uiteraard een bevestiging van je deelname. Ik heet je / jullie graag welkom op 03 november a.s.

Met hartelijke groeten,

Bert-Jan van der Mieden.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.