De sollicitatievideo: Overtuigend binnenkomen bij een bedrijf!

Solliciteren in Nederland is ondanks de opkomst van social media, een nogal ouderwets gebeuren. Brief en cv per post of via de mail opsturen en dan maar afwachten of er een uitnodiging komt. Wanneer er vervolgens toch weer een afwijzing arriveert, staat negen van de tien keer daarin geschreven dat ‘anderen beter in het profiel pasten’. Een behoorlijk irritant zinnetje! Je hoort mensen er maar al te vaak over klagen, zeker als ze met hun opleiding voldoen aan wat wordt gevraagd. En wat je ook vaak hoort: ‘Als ik het maar tot een gesprek schop, dan kan ik ze overtuigen van mijn kwaliteiten!’

Op basis van het bovenstaande kwam ik op de idee voor de Sollicitatievideo. Een kort, op maat gemaakt filmpje waarmee iedere werkzoekende niet alleen de eigen kwaliteiten maar ook de eigen persoonlijkheid op aansprekende wijze voor het voetlicht brengt. In maximaal vijf minuten (met coaching vooraf) biedt u een geïnteresseerde werkgever een beeld van uzelf dat veel dieper gaat dan de ouderwetse manier van solliciteren via brief en cv.

Met een sollicitatiedocument toont u zichzelf niet alleen als professional, maar  ook als mens van vlees en bloed. Voor de meeste werkgevers maakt dit in de regel nét het verschil uit.

De Sollicitatievideo is door mij bedacht en ontwikkeld. De dvd-producties worden gemaakt in samenwerking met Bob Ruesink van Ruesink  Audio-, Video- en Foto-editing.

Het maken van een Sollicitatievideo

Voorgesprek en opnamen voor een Sollicitatievideo vinden in principe op één dag plaats en het geheel neemt een dagdeel in beslag. Voorafgaand aan de opnamen krijgt u een coachingsessie van een uur, waarin ik u begeleid in het vaststellen van inhoud en presentatie. U kunt ervoor kiezen een ‘pitch’ te houden waarin u kort vertelt over uzelf, of voor een interviewvorm, waarbij u vragen van mij beantwoordt. Een combinatie van beide is uiteraard ook mogelijk.

Overkomen zoals u écht bent

De wijze waarop ik vragen stel, luister en doorvraag, garandeert niet alleen dat u het beste van uzelf laat zien, maar ook dat u zich volkomen op uw gemak zult voelen en dus over zult komen zoals u écht bent.

Na het monteren van de opnamen wordt de Sollicitatievideo in een voorvertoning aan u getoond. Dit is ook het moment om eventuele laatste wijzigingen te bespreken, waarna de dvd definitief wordt voltooid. De duur van een Sollicitatievideo is doorgaans maximaal vijf minuten.

Wilt u meer informatie belt u me dan: Telefoon: 055 5 22 39 26 of mobiel: 0653 31 31 47.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.