Het is weer maandagochtend

Wel of niet vol goede moed gaan we weer naar het werk. Wellicht is het weer vergaderen. Wel of (en meestal) niet goed voorbereid. Minstens een collega zit kennelijk minder goed in diens vel zo te zien. Hoe goed het ook kan verlopen er zit altijd wel een of meer vergaderingen of tweegesprekken tussen waarvan je baalt. Of je nu wel of niet in het Managementteam zit je bespreekt diverse zaken met het management en de directie. Breng nu eens de volgende agenda in:

Ik wil het met jou/ met jullie vandaag, of een volgende keer, hebben over Liefde, Vertrouwen en Waarheid. En daarna een keer over Zuiverheid, Kracht en Schoonheid. En tenslotte een keer over Wijsheid en de vertaalslag maken naar onze organisatie.

Natuurlijk coach ik het, indien nodig, ook bij jullie graag, maar laat me eens weten wat jullie bevindingen zijn? Praat eens met elkaar over Liefde. Kijk elkaar eens in de ogen. Vertel me wat er daarna zoveel beter ging en hoe blijvend dat was. Ga naar je werk en zeg tegen je collega:”Ik wil me met jou verbinden”. Wat gebeurt er en vertel ons wat er gebeurde.

Zweverig? Ze zullen je zien aankomen? Jij bent geen lafaard, dus probeer het gewoon een keer. Als ze je uitlachen, verwijs dan niet gemakshalve naar dit artikel, maar vraag serieus naar het waarom en vertel ze dat het volgens mij in de praktijk werkt. Als je wilt en het zonodig moet: Inderdaad bij de concurrentie. We willen immers allemaal overeind blijven en succesvol zijn. Ik verneem graag van jullie.

Wil je direct een probleem eens goed aanpakken, neem dan contact met mij op: Tel: 055 5 22 39 26 / 0653 31 31 47. Of stuur een mailtje naar: bjpvandermieden@pyramide.nl. http://www.pyramide.nl

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.