Worstelen met levensvragen: Zinvolle mogelijkheden voor organisaties

Niet alleen bij de Rijksoverheid maar ook in het bedrijfsleven zijn in de afgelopen jaren bidgroepen ontstaan. Christenen komen na werktijd of tijdens de lunchpauze bij elkaar. Tevens zijn er cursusavonden en wekelijkse bijeenkomsten. Er is kennelijk steeds meer behoefte aan reflectie op levensvragen.

Ik heb zelf een paar keer een cursus van tien avonden georganiseerd aan de hand van mijn lees-, studie- en werkboek “De mens in de 21e eeuw”. Die werden zeer gewaardeerd door de deelnemers. Ook organiseer(de) ik “Bewustwordingsdiners” voor ondernemers / leidinggevenden / professionals. (Zie www.pyramide.nl).

Deze activiteiten zijn bestemd voor eenieder, ongeacht diens levensovertuiging. Juist de diversiteit aan diverse soorten gelovigen en niet-gelovigen maken de ontmoetingen bijzonder en uiterst leerzaam. In een klimaat van veiligheid en vertrouwen ontstonden en ontstaan de mooiste dialogen. Ze bevorderen respect en vertrouwen en daar waar van toepassing de onderlinge samenwerking. Onvergetelijk was de reactie van een hoofd personeelszaken die een half jaar nadien mij aanschoot toen ik op weg was naar een afspraak in zijn organisatie:”Ik ben drie dagen onderste boven geweest van het feit dat je zo’n sfeer van openheid wist te creëren.” Dat is niet alleen aardig om te horen, maar haal ik aan om aan te geven dat het weldegelijk kan en het voor organisaties zinvol is om hier ruimte voor te scheppen.

Als er werkgevers zijn die belangstelling hebben om bovengenoemde faciliteiten te ondersteunen voor henzelf en/of hun werknemers, laten ze dan contact met mij opnemen. Ook in de rol van externe vertrouwenspersoon kan ik ingaan op de levensvraagstukken van werkgevers en werknemers.

Telefoon: 055 5 22 39 26 / 0653 31 31 47.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.