Vandaag het honderdste weblichtje

Vandaag schreef ik het honderdste weblichtje. Dit keer kwam het vannacht in me op. Nu ben ik een uitgesproken ochtendmens met een natuurlijke wekker tussen vijf en zes uur en daar voel ik me prima bij, maar dit keer begon de thee van gisteravond wat vroeger te werken. Dan krabbel ik wat op een blaadje. De morgenstond heeft goud in de mond, want de honderd motto’s die in mijn boek staan, ontstonden voor een behoorlijk deel ook onder de ochtenddouche. Een douche is ook een goede therapie als je met nare gedachten en gevoelens wakker wordt. Maar dat is een ander onderwerp. Een douche reinigt dus op meerdere fronten en werkt dus op meerdere kwaliteitsniveaus van leven: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Als je het niet erg vindt feliciteer ik mezelf met die honderd weblichtjes. Het is nu elke dag toch weer spannend en ben ik zelf weer benieuwd wat er bij mij opkomt. Op 6 september schreef ik “Evalueer elke honderd dagen” met een paar tips, naar aanleiding van de honderdste weblogdag. Na zo’n veertien dagen staat de bezoekersteller op ruim 5100 bezoekers en staan de weblichtjes nog steeds op de derde bezoekersplaats. Wellicht aardig om de weblichtjes eens langs te lopen. Een reactie is een mooi cadeau, want delen doet delen en in de duisternis is elk licht welkom.

Wat mensen hebben kan verminderen, zoals de economische situatie nu laat zien. Waarbij nog eens bewezen wordt hoeveel geld er is, als je zoveel kunt verliezen of vrij kunt maken om instellingen te redden. Maar wie wij Zijn Is en kan zich alleen maar verdiepen, verbreden en qua bewustzijn vermeerderen. Dus ook al heb je misschien wat overgewicht we zijn allemaal licht. Op naar de volgende honderd weblichtjes, waarbij ik hoop dat je meehelpt aan het verspreiden daarvan. Met dank en hartelijke groeten,

Bert-Jan.

8 Comments, RSS

 1. Charles Smeets 18 September, 2008 @ 09:42

  Beste Bert-Jan,

  van harte gefeliciteerd met je hondertste weblichtje. Het weer sluit zich volledig aan bij je motto vandaag, hier in Utrecht heeft de morgenstond zelfs letterlijk goud in de mond.

  Ik wens je nog veel toekomstige weblichtjes,

  met groet!

 2. Jan Hommes 18 September, 2008 @ 09:58

  Beste Bert-Jan,

  Proficiat met je 100ste weblichtje. Een flikkering die je doet bezinnen en mij weer met beide benen op de grond doet staan. Dank daarvoor.

 3. Janine Bosma 18 September, 2008 @ 11:42

  ‘Dus ook al heb je misschien wat overgewicht we zijn allemaal licht.’

  Is scheurkalender waardig! Je bent een weblichtje op het overvloeiende internet, BJ!

 4. Bert-Jan van der Mieden 18 September, 2008 @ 14:13

  Beste felicitanten!

  Heel hartelijk dank voor deze reacties! De “Scheur je licht”-kalender (of andere titel) houden we als idee erin. Bedankt Janine! Voor meer creativiteit van haar kant verwijs ik naar “In het zonnetje”. Ik heb er wel eens aan zitten denken om iets te doen verschijnen met een verzameling van weblichtjes. Als kunstenaars en anderen een idee hebben zijn ze hierbij uitgenodigd. De Stichting Globaliseringscentrum zal er blij mee zijn. Ik ga dan voor een multidisciplinaire kalender. Alle suggesties zijn welkom!

  Met hartelijke groeten,

  Bert-Jan.

 5. Evelina den Boef 20 September, 2008 @ 09:19

  Beste Bert,

  Van harte gefeliciteerd.
  Je honderdste weblichtje is een geweldig mooie.
  Ik heb dat zelf al vaak ervaren en zeg vaak: “Als je niets doet gebeurt er van alles”.

  Ik wens je nog vele lichtjes toe.

  Groeten
  Evelina den Boef

 6. Bert-Jan van der Mieden 20 September, 2008 @ 10:04

  Beste Evelina,

  Bedankt voor je reactie en goede wensen. Jouw “Als je niets doet gebeurt er van alles” is iets anders dan wat mijn weblichtje aangeeft, maar wel een mooie link. Van de verbinding tussen hoofd en hart naar overgave. Ik geloof zelf sterk in de samenwerking en het samenspel tussen eigen initiatief en het Leven. Initiatief en loslaten en overgave. Het kan zijn dat je iets doet en wilt bewerkstelligen en er niets gebeurt en het kan zijn dat je niets doet en er van alles gebeurt. In mijn ervaring een continu proces van vertrouwen en zelfvertrouwen. Evenals het proces van bewust worden omtrent alles dat continu gebeurt in de werelden waarin wij leven. Met elkaar en mede met de komende honderd weblichtjes en de reacties daarop kunnen we dat proces verlichten.

  Met hartelijke groeten,

  Bert-Jan

 7. John van der Hoek 23 September, 2008 @ 16:51

  Beste Bert-Jan,

  Ik sluit mij geheel aan bij de voorgaande mensen die mij voor gingen in hun reacties.
  Het is te hopen dat je met je artikelen mensen aanwakkert om beter na te denken over de dingen die wij zo van zelf sprekend vinden. Jouw lichtwebjes zijn voor mij een eye openen en werpt soms een nieuw’ licht ‘op heikele onderwerpen.
  Ga zo door!!

  Met vr. gr,
  John van der Hoek

 8. Bert-Jan van der Mieden 23 September, 2008 @ 17:07

  Beste John,

  Bedankt John. Word ik warm van. Ook voor je reactie op “Nieuwe start”. Schroom niet om een verzoek in te dienen voor een artikel, zoals het artikel “Heimwee”, dat daaruit voortkwam. Zo mogelijk voldoe ik eraan. Ik ga zeker door, want we staan pas aan het begin. Het gaat om een multidisciplinaire dialoog en zover zijn we nog niet. Maar we zijn nog geen vier maanden bezig. Het stijgende aantal dagelijkse bezoekers bemoedigt. Hartelijke groeten, ook voor Els, van

  Bert-Jan.

  Bert-Jan.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.