“Carrièredocument”: het ultieme geschenk bij pensionering

We brengen het grootste deel van onze tijd op het werk door. Voor veel mensen is het begrijpelijkerwijs dan ook flink wennen wanneer ze hun actieve loopbaan beëindigen. Het bedrijf draait door, maar zónder hen. In die overgangsfase kan iemand zijn draai vaak moeilijk vinden, zich zelfs nutteloos voelen. Voor een collega, medewerker of voor een directeur die na jaren trouwe dienst met pensioen gaat, is een Carrièredocument het ultieme afscheidsgeschenk.

Vertrekkende medewerker staat centraal

Een Carrièredocument is een professioneel gemaakte en zeer persoonlijke dvd-productie, waarin de vertrekkende of jubilerende medewerker centraal staat. Aan de hand van o.a. vraaggesprekken met collega’s krijgt de loopbaan van de hoofdpersoon gestalte en wordt duidelijk op welke wijze diens kennis en ervaring in het bedrijf zullen ‘voortleven’. Uit de psychologie is bekend dat ‘er toe doen’ uiteindelijk de diepste wens is van ieder mens. Het Carrièredocument vervult die wens, en is daarmee veruit het mooiste geschenk dat een bedrijf ooit aan een vertrekkende collega kan geven!

Het Carrièredocument is door mij bedacht en ontwikkeld. De dvd-producties worden gemaakt in samenwerking met Ruesink  Audio-, Video- en Foto-editing.

Het maken van een Carrièredocument

Een Carrièredocument is het ultieme afscheidsgeschenk bij pensionering. Een cadeau dat bovendien geen immense tijdsinvestering vergt, vanwege de efficiënte werkwijze van de makers. Allereerst vindt er eerst een voorgesprek plaats, meestal met het hoofd personeelszaken of met de (afdelings)directeur of afdelingsmanager. Tijdens die eerste kennismaking bepaalt u samen met mij de onderwerpen die aan bod zullen komen. Verder wordt vastgesteld welke personen voor de camera zullen treden en op welke locatie er gefilmd zal worden. De opnamen vinden in de regel op één dag plaats en er wordt gewerkt met twee camera’s. Opdrachtgevers geven aan:”Door zijn integere wijze van vragenstellen en zijn vermogen om écht te luisteren, staat Bert-Jan van der Mieden garant voor een inhoudelijk eindresultaat dat volledig recht doet aan de carrière van de hoofdpersoon.”

Na het monteren van de opnamen wordt het Carrièredocument in een voorvertoning aan de opdrachtgever getoond. Dit is ook het moment om eventuele laatste wijzigingen te bespreken, waarna het Carrièredocument definitief wordt voltooid. De duur van een Carrièredocument is minimaal 30 minuten en maximaal één uur. Voor meer informatie kunt u mij bellen op telefoonnummer 055 5 22 39 26 of mailen naar bjpvandermieden@pyramide.nl

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*