Vakantie? Nee hoor: Vernieuwing!

Het is wat stilletjes wat artikelen betreft. Dat heeft een goede reden. Ik heb altijd tegen Joke gezegd “Ik heb geen klusknop, maar wel een knusknop”. Door ziekte moest de schilder het laten afweten en de tweede die ging het niet redden. Vervolgens deden een aantal nieuwe offertes bij mij steeds meer de gedachte opkomen:”Ik ga het toch zelf doen”. Aan behangen gingen we ons niet wagen. Maar vervolgens ben ik van binnen en van buiten met het schilderwerk aan de gang gegaan. Zo kun je optimaal gebruik maken van de weersomstandigheden!

Van binnen en van buiten een opknapbeurt kan geen kwaad. Voor begeleiding van het binnenwerk kun je nog altijd bij ons terecht hoor. Daar trek ik mijn schilderskloffie wel voor uit. In augustus zal er weer meer geschreven worden en zijn er weer andere renovaties in het verschiet. Want ondertussen buig ik me in deze, altijd rustige, coachingperiode over de strategie en de marktbewerking. De recessie stemt op vele fronten tot nadenken en het is zaak om de kansen die het leven biedt optimaal te benutten. Laat je niet gek maken door doemscenario’s, maar ook niet door optimistische verhalen. Ook de economische scenario’s  kenmerken zich door verborgen agenda’s en belangen. Ons innerlijk kompas is altijd de beste raadgever. En vervolgens is het de kunst om uit de veelheid aan gekleurde en beperkte informatie je keuzes te maken in leven, wonen en werken.

De bewustwordingspsychologie biedt een stevige steiger waardoor je van bovenaf een en ander eens goed kunt bekijken. Daarover o.a. meer in “De mens in de 21e eeuw”. Ik ga nu die andere steiger weer op. Tot gauw weer hopelijk.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.