Tot welke resultaten kunnen globaliseringscentra leiden?

De globaliseringscentra zullen aantonen dat realisme, winst en idealisme hand in hand kunnen gaan en elkaar versterken. Ze bieden de mensheid meer perspectief, hoop, zelfvertrouwen, motivatie en daadkracht.

1. Globaliseringscentra bieden kansen voor o.a. de (inter)nationale politiek, gemeenten, duurzame projectontwikkelaars, politici, de bouw, adviseurs, wetenschappers, winkeliers, restauranthouders, geestelijke leiders, maatschappelijke organisaties, (inter)nationale bedrijven, (lokale) ondernemers, kunstenaars, artiesten, enz. Voor vertegenwoordigers uit de zeven maatschappelijke disciplines en voor de belangstellende burgers, die willen bijdragen aan een betere wereld.
2. De positieve doorwerking in leven, wonen en werken van de bezoekers leidt tot een veiliger samenleving, stimuleert individuele ontplooiing, innovatie en duurzame ontwikkeling en daarmee de nationale en internationale economie.
3. Een globaliseringscentrum biedt concrete, constructieve, bewustzijn, welvaart en welzijn initiërende en bevorderende handvatten, diensten en projecten. Op individueel, organisatie-, regionaal, nationaal, internationaal en mondiaal niveau. Bijvoorbeeld voor innovatie-, duurzaamheid en exportbevorderende bijeenkomsten. Door de unieke, integrale multidisciplinaire aanpak verloopt het bovenstaande beter, sneller, effectiever en efficiënter. En er gaat een inspirerende en stimulerende werking van uit.
4. Globaliseringscentra bieden concrete mogelijkheden tot effectievere en efficiëntere nationale en internationale overdracht en uitwisseling van kennis en ervaring, bijvoorbeeld ten aanzien van veiligheid. En van kostenbesparingen en rendementsverbetering, bijvoorbeeld op het gebied van de gezondheidszorg. Er zijn vele voorbeelden te noemen.
5. Zij bieden mogelijkheden tot meer begrip tussen volkeren en bevolkingsgroepen, onderlinge uitwisseling en soepele en effectieve (inter)nationale integratie.
6. Globaliseringscentra leveren een concrete bijdrage aan het realiseren van de Millenniumdoelen, het overal toepassen van de mensenrechten en het bevorderen en behouden van vrede.

Bovenstaande lijst van ambitieuze resultaten is niet bedoeld om volledig te zijn, maar als een eerste aanzet tot. In de praktijk zal zij verder worden uitgediept en uitgebreid en zich dienen te bewijzen. Daar gaan we voor. Laat mij s.v.p. weten welke suggesties je hebt ten aanzien van bovengenoemde lijst en op welke wijze je wilt bijdragen aan.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.