Wat is het innovatieve van de Stichting Globaliseringscentrum?

De Stichting Globaliseringscentrum werkt aanvullend op wat andere organisaties ten aanzien van deelaspecten op het gebied van duurzame globalisering doen. De andere organisaties en doelen kunnen kennis, input en middelen leveren ten behoeve van de integrale aanpak. Er is nog geen centrum dat zich bezighoudt met de integrale aanpak van alle deelaspecten, door alle maatschappelijke disciplines: Het bedrijfsleven, kunst en cultuur, non-gouvernementele organisaties, overheid, politiek, religie en wetenschap en de burgers/consumenten. De volgende innovatieve aspecten van het Globaliseringscentrum kunnen we o.a. onderscheiden:

1. Het Globaliseringscentrum verbindt de volgende maatschappelijke disciplines met elkaar: Het bedrijfsleven, kunst en cultuur, non-gouvernementele organisaties, overheid, politiek, religie en wetenschap en de burgers/consumenten.
2. De Globaliseringscentra zijn fijne en stimulerende ontmoetingsplekken voor interculturele,
interreligieuze en internationale uitwisseling, voor jong en oud, voor gezagsdragers en burgers.
3. Het centrum is er voor iedereen: particulieren, bedrijven, onderwijs, wetenschap, overheid, politieke en maatschappelijke organisaties, culturele instellingen, enz. Een unieke, niet-elitaire ontmoetingsplaats voor integrale activiteiten.
4. Het centrum heeft een unieke plaats en unieke verbindende functie in de internationale samenleving. Het brengt bevolkingsgroepen, sociale klassen, leeftijdsgroepen, culturen, religies en de diverse disciplines bij elkaar. Het is gericht op verbinding van verscheidenheid en streeft naar optimale toegankelijkheid voor iedereen. De blik wordt ruimer en er gaat een positieve energetische en vredelievende werking van uit.
5. In bijeenkomsten komen de verschillende wetenschappen op het gebied van mens, milieu, techniek, politiek, levensbeschouwing en economie in onderlinge samenhang aan bod en er wordt zoveel mogelijk geïntegreerd onderzoek verricht, gericht op optimale integratie. Met enorme stimulerende, innoverende en kostenbesparende effecten!
6. Elk Globaliseringscentrum wordt gebouwd op basis van de nieuwste en beproefde inzichten ten aanzien van innovatief, duurzaam en kwalitatief bouwen en ondernemen. Met een integrale, realistische aanpak en rekening houdend met de lokale en regionale ecologie. De bouw is o.a. gebaseerd op de “Toolkit duurzame woningbouw”(eindredactie ing. P. Hameetman(2005/2006). Een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken.
7. De Globaliseringscentra vervullen een (internationale) PR- en voorbeeldfunctie voor landen en bedrijven ten aanzien van milieuvriendelijk en duurzaam bouwen en ondernemen. Er vindt hierover internationale uitwisseling plaats.

Wil je meewerken aan het realiseren ervan? Bezoek de website http://www.ikverbind.nl

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.