Artikelenserie: De Millenniumdoelen dienen te worden aangescherpt. Uitgangspunten en doelstellingen.

In de voorgaande negen artikelen en ook in het onderstaande en in volgende artikelen laat ik mijn afschuw blijken van de tekortkomingen die wij als mens, inclusief ik zelf, ten toon spreiden. Hoezeer schieten wij, ikzelf incluis, tekort naar onze medemens toe. Bij het uiten van kritiek dienen we mijns inziens altijd de volgende uitgangspunten te hanteren:

1. De informatie die we hebben is beperkt, dus we dienen uiterst terughoudend te zijn in onze oordeelsvorming en alert te zijn op onze mogelijke vooroordelen
2. De mens is in wezen van goede wil, maar schiet vanuit diens schijn tekort
3. We dienen zelf tot ons uiterst kunnen te gaan in het nemen van onze verantwoordelijkheid
4. Heb respect voor al hetgeen anderen al gedaan hebben binnen de gegeven omstandigheden
5. Respecteer andermans achtergrond en visie en sta daar open voor
6. Wees zo genuanceerd mogelijk
7. Draag zelf oplossingen aan

Ik schrijf al mijn artikelen vanuit deze zeven uitgangspunten. Dus mijn verontwaardiging, mijn kritiek op de beperkte doelstellingen en mijn suggesties voor oplossingen, wil op geen enkele wijze afbreuk doen aan de enorme moed, inzet, betrokkenheid en het doorzettingsvermogen van zeer velen uit alle maatschappelijke disciplines en van particulieren voor het tot stand komen van deze Millenniumdoelen in 1990 en voor al hetgeen tot nu toe daaraan gedaan is en wordt. Integendeel. Ik heb daar alle respect en erkentelijkheid voor en wil met mijn aanscherping en oplossingsrichting uiting geven aan mijn visie, missie en betrokkenheid. Ik borduur in dankbaarheid voort op hetgeen door anderen is en wordt verricht.

Deze artikelen zijn mede de basis voor het realiseren van de doelstellingen van de Stichting Globaliseringscentrum en de daarvoor te houden multidisciplinaire, meerdaagse werkconferentie. Met de door mij geuite kritiek wil ik de noodzaak aangeven om te komen tot menswaardiger doelstellingen en een versnelling in de realisatie daarvan. Dat is het doel van deze artikelenserie, het ontwikkelen en verzorgen van de werkconferentie en de oprichting van globaliseringscentra. Vanaf nu kunnen we in de komende vijf/zes jaar nog heel veel bereiken en tot stand brengen. Dit alles onder het motto:”Bewust worden, bewust zijn, bewust doen”. Ik wens ons allemaal een renderend jaar toe door bewust denken, voelen, ervaren, zijn en doen. Leidend tot verbreding en verdieping en een betere en gelukkiger wereld en samenleving.

Je kunt je, als je dat wilt, inschrijven op deze artikelenserie. Dat kost je alleen een mailtje. Zet daarop “Millenniumdoelen” en ik zet je op de verzendlijst daarvoor. De eerste negen artikelen verschenen op 14-12, 15-12, 20-12, 21-12, 22-12, 23-12, 24-12, 26-12-2008 en op 02-01-2009.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.