DE ZIN EN BETEKENIS VAN DE MAAND DECEMBER.

Ieder van ons kent in meer of mindere mate gevoelens en gedachten van boosheid, verdriet, teleurstelling en frustratie, of maakt zich zorgen.  En ieder van ons verlangt naar geluk, liefde, respect en waardering en wil op een of andere manier van betekenis zijn. En we leven allemaal in deze hectische en gecompliceerde wereld. Ieder met ons eigen verleden en met onze eigen en met anderen gedeelde verlangens en doelstellingen. Maar met een universeel verlangen: naar het Licht.

En dat manifesteert en uit zich met name in de maand december. De donkerste maand van het jaar. En dan zien we hoe een klein (kaars)licht de machtigste duisternis verdrijft. In de buitenwereld manifesteert zich ons innerlijke verlangen naar het innerlijk Licht.

En dat Licht dat is er, omdat we niet naar iets kunnen verlangen dat er niet is. Dus in ieder van ons is dat innerlijk Licht. We zien dat in de ogen en in de (glim)lach van de ander. Het ons weer herinneren van het innerlijk Licht in ieder schepsel is de zin en betekenis van ons bestaan.

Dat Licht manifesteert zich in de universele waarden kracht, liefde, schoonheid, vertrouwen, vreugde, waarheid, wijsheid en zuiverheid, die ieder van ons op unieke wijze inkleurt. Laten we daarover uitwisselen met elkaar.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.