HET VERLANGEN DAT WIJ WERELDWIJD MET ELKAAR DELEN. OOK IN ORGANISATIES!

 

Je hebt in meer of mindere mate de regie in leven, wonen en werken. Je bent met van alles en nog wat bezig en hebt, en/of neemt, af en toe een moment rust. Dan komen er dingen langs waar je niet tevreden over bent, of waar je je zorgen over maakt: Een relatie in de werk- of privésituatie die niet lekker loopt, een conflictsituatie, of zorgen over iets of iemand. Je kijkt televisie en leest de krant en je ziet allemaal waanzin, problemen, onwaarachtigheid, zinloos geweld en bedrog langskomen en denkt bij jezelf: ”In wat voor wereld leef ik, leven wij?!”

Je wordt er allemaal niet vrolijker van, maar laat je niet kisten. Je houd je vast aan je verlangens en doelstellingen. Aan wat jij wilt en kunt. Je accepteert dat je niet alles in de hand hebt en niet alles kunt veranderen en je gaat wat doen waar je je goed bij voelt. Prima. Maar dan komen die negatieve gedachten en gevoelens op enig moment weer terug. Je weet dat je toch iets wilt en moet doen aan de problemen, waar jij direct bij betrokken bent. En je weet ook dat, wil jij gelukkig en succesvol zijn, het zaak is ze op te pakken en op te lossen. Maar je weet niet precies hoe. Sommige ervan zijn ook niet eenvoudig, of niet direct, op te lossen.

Wat kunnen we wel doen? Ook in organisaties?

Er is een ding dat je, altijd en direct, wel kunt doen. En wereldwijd doen wij dat ook allemaal. Bijvoorbeeld bij treurige gelegenheden en feestelijke gebeurtenissen en in kerken. Maar ook in huis. Overal ter wereld worden er kaarsen ontstoken. Die herinneren ons niet alleen aan het Licht, maar ook aan het innerlijk licht in onszelf. Wil jij meer en steviger de regie in jouw leven, herinner je dan het Licht en je eigen innerlijk licht. Dat maakt elke situatie lichter. Dat licht is er voor iedereen en zit in ieder mens. Hoe die zich ook gedraagt of misdraagt.

En doe dat ook op je werk. En zie dan, desnoods dwars door diens harnas heen, het licht in de ander. Dan ontstaat er ruimte voor nieuwe gedachten en ideeën en voor oplossingen. Dan ontstaat er ook ruimte voor je kwetsbaar op te stellen en naar de ander toe te gaan. En……. om die drempel over te stappen en de professionele hulp te vragen, die jou / jullie verder helpt.

Pak de regie nog steviger ter hand! Neem je verantwoordelijkheid voor jouw geluk en die van de ander. Omdat jij en jullie dat verdienen!

Tel: 055- 522 39 26 / 0653 313 147. bjpvandermieden@pyramide.nl

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.